Gemeenteweb stoot CMS-tak af aan SIM

Dit artikel delen:
deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Gemeenteweb brengt de klanten en contracten van zijn content management systeem Sitemanager én aanverwante digitale diensten en producten onder bij de Rotterdamse SIM Groep. Een vijftal medewerkers stapt over. De Apeldoornse webdienstverlener gaat verder onder de naam GW Crossmedia, gespecialiseerd in innovatieve weboplossingen voor de lokale overheid. Formeel vindt de overgang op 1 januari 2011 plaatsvindt, maar in de praktijk zijn beide partijen al bezig met de migratie.

Gemeenteweb bedient 37 gemeenten met Sitemanager. SIM neemt deze contracten over en wil binnen een jaar het systeem migreren naar het eigen cms-product SIMsite3. ‘Klanten kunnen zelf het tempo van de migratie bepalen', zegt projectleider Aart Los van SIM. ‘Wat ze nu al hebben aan functionaliteit, krijgen ze ook van ons en waar verbetering mogelijk is, bieden wij dat aan.' Los wijst er wel op dat de ondersteuning van Sitemanager eindig is.

Slagkracht

Beide bedrijven bedienen vooral middelgrote en kleine gemeenten. Los merkt dat concurrenten de overname aangrijpen om klanten van Gemeenteweb te benaderen om over te stappen naar hun cms. ‘Logisch dat dit gebeurt, maar wij geloven in onze eigen kracht. Gemeenteweb had plannen om Sitemanager te vernieuwen. SIM kan die vernieuwing ook bieden met zijn eigen product.'

Los is al bij 34 van de 37 gemeenten op bezoek geweest en is positief over de ontvangst. ‘Klanten willen allereerst weten of de continuïteit wordt gewaarborgd. Die garantie geven we. SIM is een stuk groter dan Gemeenteweb. Wij hebben de slagkracht om te investeren zodat we met onze producten en diensten kunnen voldoen aan de wensen en eisen die gemeenten en de overheid stellen.'

Samenwerken

SIM en Gemeenteweb waren al een tijdje in gesprek over mogelijke samenwerkingsvormen. Uiteindelijk besloot Gemeenteweb zich geheel te richten op het ontwikkelen van vernieuwende weboplossingen voor de lokale overheid, zoals een archiefwebdienst, een automatische tekstsamenvatter en een antwoordmodule voor klantcontactcentra. Dit doet Gemeenteweb onder de nieuwe naam GW Crossmedia.

Het verkopen, installeren en beheren van e-overheidsproducten, zoals Sitemanager en de aanverwante digitale balie VIP Totaal, laat het Apeldoornse bedrijf voortaan aan SIM over. De Rotterdamse gemeenteautomatiseerder treedt daarnaast op als distributeur van de oplossingen van GW Crossmedia. Vijf medewerkers (helpdesk, ontwikkelaars en projectleiders) stappen over naar SIM.

Pionier

Gemeenteweb was begin jaren 2000 ontstaan als stichting om gemeenten te ondersteunen met hun eerste schreden op internet. De organisatie, die later verder ging als bedrijf, maakte naam met de publicatie van een ranglijst van gemeentelijke websites (onder verantwoordelijkheid van de onderzoekstak Webdam).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"SIM neemt deze contracten over..." Haha, gemeenteweb is pakweg 3 keer zo goedkoop als SIM, dat kan nog een interessante interne discussie worden :)

Zeer interessant, je zal net voor SIMgroep hebben gekozen, betaal je zeker 3 keer zoveel

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-05T07:07:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.