Kamer ontevreden over regering bij softwarepatent

Dit artikel delen:

De Tweede-Kamer is niet te spreken over de werkwijze van het Ministerie van Economische Zaken inzake de perikelen rond het softwarepatent. Kamerleden Arda Gerkens (SP) en Martijn van Dam (PvdA) vinden dat verantwoordelijken - minister Brinkhorst en staatssecretaris van Gennip - onnodig om de zaken heen draaien.

"Al enkele maanden is er frictie tussen de Kamer en de bewindslieden over een voorstel van de Europese Raad om softwareoctrooien in Europa mogelijk te maken", aldus het tweetal. "De Kamer wil dat het voorstel niet wordt gesteund, maar de bewindslieden zouden dat liefst toch doen."
 
Begin deze zomer heeft de Kamer een motie aangenomen waarin de regering wordt opgeroepen het raadsvoorstel niet langer te steunen. Staatssecretaris Van Gennip heeft aangegeven dit standpunt zo vroeg mogelijk kenbaar te zullen maken aan de overige lidstaten.
 
Minister Brinkhorst antwoord nu echter op kamervragen van Gerkens dat hij de mening van het parlement middels een briefje bij de bevestiging van de stemming kenbaar wil maken. Gerkens en Van Dam zijn over dit antwoord niet te spreken: "We zijn het gemor en gedraal van de minister zo langzamerhand beu. In het debat is duidelijk afgesproken dat de staatssecretaris na aanname van de motie iedere verdere steun aan het voorstel zou onthouden", aldus Van Dam. "Dat is iets anders dan de collega's te vertellen hoe dit parlement er over denkt."
Gerkens deelt de mening van Van Dam . "Dit begint zo langzamerhand een gebed zonder eind te worden. Laat de staatssecretaris nu doen wat afgesproken is, voordat het echt begint te lijken op traineren van de Kamer."
 
Inmiddels heeft Brinkhorst weer een aantal vragen van Van Dam voorgeschoteld gekregen. Hij wil weten of Brinkhorst bereid is zijn eerder gedane toezeggingen ook daadwerkelijk uit te voeren. Zo niet, dan verwacht Van Dam een goede motivering.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-01T13:20:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.