OM kiest vijf kandidaten voor beheertender

Dit artikel delen:
rechtspraak

Het Openbaar Ministerie heeft Atos Origin, Capgemini, Fujitsu, Getronics en Logica geselecteerd voor de eindronde van het uitbestedingstraject voor het technisch beheer. Siemens IT Solutions & Services is afgevallen. Dat melden bronnen rond het Ict-bedrijf van de Rechterlijke Organisatie (Ictro). Het OM wil de namen niet bevestigen.

Ictro beheert, onderhoudt en ondersteunt met zo'n 350 man de applicaties en de netwerken van de Rechtspraak en het OM, die samen de rechterlijke organisatie vormen. Het OM trekt zich echter als eigenaar terug uit Ictro, bouwt de eigen it-afdeling uit en besteedt het technisch beheer uit.

In eerste instantie was het de bedoeling dat een deel van de ict-beheerders van Ictro mee moesten naar de nog te selecteren marktpartij. Volgens de vakbonden was het niet mogelijk ambtenaren te dwingen naar de markt over te stappen. Vorige week werd bekend dat de directie van Ictro in nauw overleg met het OM en de Rechtspraak besloten heeft dat de medewerkers bij het Ictro mogen blijven.

Vrijwillige overstap

Er wordt de komende jaren genoeg werk verwacht om hen een baan aan te kunnen blijven bieden. Wel mogen medewerkers straks vrijwillig overstappen naar de outsourcingspartner. Afspraken hierover legt het OM vast in het nog op te stellen contract met de te selecteren marktpartij. De aanbesteding voor de uitbesteding loopt nog, waardoor het OM nog geen verdere uitspraken kan doen over deze afspraken en de geselecteerde partijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De redactie heeft de tot nu toe geplaatste reacties op bovenstaand artikel verwijderd omdat die nergens op slaan en dus geen enkele toegevoegde waarde hebben. Reacties op deze mededeling zullen dus ook worden verwijderd. Wij stellen reacties op artikelen wel op prijs, maar ze moeten wel iets toevoegen.

Je vraagt er ook wel een beetje om met zo'n titel, he Henk? :-)

Ontopic: er staan twee letters teveel in de topic titel.

Ik snap het OM niet, het OM is al bijna failliet, ze hebben geen geld. Waarom gaan ze veel geld betalen aan 1 van deze 5 kandidaten, dat wordt een duur geintje!
De rechtspraak heeft wel geld, beter voor ICTRO. ICTRO zal er alleen maar beter van worden!!!
Nu maar hopen dat de rechtspraak geen gekke dingen doet!

O ja, het leuke is dat ICTRO veel dingen doet/deed voor het OM waarvoor ze niet betalen, bij Atos Origin, Capgemini, Fujitsu, Getronics of Logica gaan ze HEEEEEL VEEEEEL geld betalen voor de "EXTRA" diensten! HAHA, OM weg ermee, ICTRO IS EN BLIJFT STERK VOOR DE RECHTSPRAAK!

@R.

ICTRO heeft misschien niet alles doorbelast aan het OM maar de kosten zijn natuurlijk wel gemaakt. Wie betaalt de kosten die ICRO maakt?

@R.

Je hebt gelijk. OM heeft altijd meegelift op de zaken die ZM heeft betaald.
Zo is het Landelijk Rekencentrum in Maasland voor 75% door ZM betaald maar wordt voor 75% door OM gebruikt. Inmiddels is de apparatuur daar geheel afgeschreven (technisch en financieel) en moet worden vervangen, duur geintje.
En OM schopte altijd werk bij ICTRO naar binnen wat ICTRO altijd braaf heeft uitgevoerd (tja, OM was mede eigenaar he?), maar wel altijd achteraf gezeik over tarieven.
Bij die externe club staat straks alles op papier: wat doen we voor het geld, lees wat doen we niet. Dus alle extra werk wat ICTRO 'erbij' deed wordt straks uurtje factuurtje dik betaald.
Het zal er nog van komen dat ze met hangende pootjes terug willen naar ICTRO, maar dat gezichtsverlies zullen ze nooit willen lijden.

Ik begrijp de stap van het OM wel.
Bij ICTRO is het altijd tobben geweest.
Nu hebben ze in alle afdelingsnamen "Excellence" opgenomen. Ongelofelijk hoogmoedig, want ICTRO heeft de nieuwe organisatiestructuur net staan, na de zoveelste reorganisatie (alle voorgaande organisatievormen brachten niet de zo hoognodige kwaliteit).
Het OM kiest voor de zekerheid van een dienstverlener die zich al bewezen heeft.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-27T10:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.