Stichting GlasLokaal breidt netwerk uit

Dit artikel delen:

Stichting GlasLokaal heeft VolkerWessels Telecom de opdracht gegeven voor de ombouw van haar netwerk om de hoofdlocatie te kunnen verhuizen. In combinatie met de verhuizing wordt het netwerk uitgebreid van driehonderd naar een capaciteit van zeshonderd klantlocaties. Stichting GlasLokaal is de eigenaar van het glasvezelnetwerk voor de publieke sector in Den Haag en omstreken.

Het doel van de stichting is om de publieke sector in en om Den Haag toegang te geven tot een snelle breedband-internetverbinding. Door met meerdere gebruikers gezamenlijk een glasvezelnetwerk en bijbehorende diensten te gebruiken, kunnen de kosten beperkt blijven voor de deelnemers.

GlasLokaal moet een van de hoofdlocaties in Den Haag verlaten in verband met de sloop van het gebouw. In dit pand zijn de verbindingen gehuisvest. Op dit moment zijn ongeveer driehonderd locaties aangesloten op het glasvezelnetwerk van GlasLokaal. VolkerWessels Telecom gaat in combinatie met de verhuizing de uitbreiding naar zeshonderd klanten mogelijk maken, waardoor GlasLokaal haar beoogde groeiambitie verder kan realiseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-15T13:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.