PC-Ware regelt standaardsoftware voor SVB

Dit artikel delen:

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) wil meer standaardsoftware-oplossingen gaan gebruiken in plaats van applicaties zelf te ontwikkelen en te onderhouden. Om de inkoop ervan goed te regelen heeft de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland een driejarig raamcontract gesloten met PC-Ware Information Technologies. In de overeenkomst zijn opties opgenomen over een inventarisatie van de bestaande situatie en software-assetmanagement. Het contract heeft een geraamde waarde van drie miljoen euro.

SVB schreef een aanbesteding uit met als doel een softwarewederverkoper te selecteren voor de levering en dienstverlening van standaardsoftware. Het Duitse PC-Ware kwam als winnaar uit de bus. Het bedrijf regelt voor zijn klanten de softwarelicenties, geeft advies over licentieovereenkomsten en biedt software-assetmanagement aan. Ook levert PC-Ware softwarediensten, variërend van de analyse, het ontwerp en de implementatie tot helpdesk en trainingen.

PC-Ware telt wereldwijd in totaal ongeveer 1700 medewerkers. In het boekjaar 2008/2009 bereikte het een omzet van 890 miljoen euro. In Nederland houdt PC-Ware kantoor in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-15T16:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.