B&W Amsterdam keurt ICT-uitvoeringsplan goed

Dit artikel delen:
I amsterdam

De gemeente Amsterdam gaat de komende vier jaar 22,3 miljoen euro besteden aan het vervangen van verouderde apparatuur. Dat is één van de punten in het Uitvoeringsplan ICT op Open Amsterdams Peil. Dit plan, dat handelt over de begrotingsjaren 2010 tot en met 2014, werd op woensdag 17 november goedgekeurd door burgemeester en wethouders (B&W) van Amsterdam. De Amsterdamse gemeenteraad debatteert op 1 december over het voorstel.

Dit voorjaar maakte Amsterdam bekend 100 miljoen euro te willen investeren om de 'versnipperde' ict-infrastructuur te standaardiseren en centraliseren. In het plan dat gisteren werd goedgekeurd, wordt de komende vier jaar totaal 94 miljoen euro geïnvesteerd. De hoop is dat daardoor vanaf 2014 jaarlijks 21 miljoen euro per jaar kan worden bespaard op ict. De rekenkamer van Amsterdam meldde dit voorjaar de onderbouwing voor die besparing onvoldoende te vinden.

In het plan dat nu goedgekeurd is worden vijf 'sporen' gevolgd. Het volgens het rapport 'belangrijkste spoor' is om één uniform basispakket aan voorzieningen te creëren en in te voeren. Hiervoor is 33 miljoen euro gereserveerd. 'Dit spoor start begin 2011 en zal aan het einde van deze collegeperiode hebben geleid tot één uniforme basisstructuur voor de gemeente Amsterdam', aldus het rapport.

Professionaliseren ict-organisatie

Er gaat 22,3 miljoen naar de vervanging van verouderde apparatuur 'om de bedrijfscontinuïteit te borgen.' Voor het implementeren van een gemeentebreed financieel systeem is 11 miljoen euro gereserveerd. Daarnaast is er 15,2 miljoen euro ingeboekt om de 'ict-organisatie te professionaliseren: 'Bij een nieuwe manier van werken hoort ook een andere, meer centrale organisatiestructuur die dit mogelijk maakt.'

Tot slot is er 12,9 miljoen euro voor het 'rationaliseren van de ict-keten': 'Dit optimaliseren omvat het maken en afstemmen van een helder en uniform ontwerp van de processen (bijvoorbeeld vergunningverlening, subsidieverlening, werk en inkomen), zodat een eenduidige keuze voor ondersteunende ict-systemen kan worden gemaakt.'

In het rapport wordt een stapsgewijze overgang beschreven. 'De ervaring leert dat grote ict-projecten bij de overheid het risico lopen om onbeheersbaar te worden. Daarom kiest het college voor een stapsgewijze, risicobewuste aanpak zonder big bang.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

'Amsterdamse ICT over paar jaar onder controle'

'ICT-besparing Amsterdam mist onderbouwing'

Amsterdam schuift open source op lange baan

Gemeente Amsterdam pakt legacy-applicaties aan

‘ICT-directeur Amsterdam moet scherp toezien’

Open sourceconflict Amsterdam gesust

Fusiedrang Amsterdam bedreigt open source

Amsterdam ruziet over open source

Rekenkamer onderzoekt ICT-inhuur Amsterdam

DICT Amsterdam dreigt 9 miljoen mis te lopen

Amsterdam steekt 40 miljoen in standaard-ICT

Amsterdam stelt externe CIO voor half jaar aan

Amsterdam stelt ICT-plan uit tot 2013

Amsterdam wil zes ton extra voor ERP-systeem

Amsterdam wil ICT-vernieuwing uitstellen

Amsterdamse CIO krijgt extra managers

Amsterdam legt uitvoering ICT-plan stil

Amsterdam zoekt zeven ICT-managers

'Bezuiniging werd Servicehuis ICT fataal'

ICT-storing brengt Amsterdam tot inkeer

Amsterdamse raad verwerpt ICT-uitvoeringsplan

Amsterdam ziet VoIP als bezuinigingsmaatregel

Amsterdam wil vijftig datacenters sluiten

'Verouderde ICT Amsterdam zorgt voor uitval'

Amsterdam standaardiseert op Blackberry

Amsterdams ERP-systeem kost 11 miljoen


Reacties

Een goed idee van de gemeente. Het algemene geld moet rollen. Deze besteding in ICT is heel verstandig. Maar gemeente moet ook in Infrastructuur investeren. De files in en rond Amsterdam nemen gestadig toe. Ook het aantal stadsdelen kan aanzienlijk minder, of beter gezegd helemaal afschaffen. Stadsdelen hebben geen enkele toegevoegde waarde, integendeel deze kosten alleen geld.

Succes met ICT uitbesteding, hopelijk ook Infra en afschaffen van stadsdelen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-18T11:42:00.000Z Jolein de Rooij


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.