KING en ICTU werken samen aan e-overheid

Dit artikel delen:
Digitale overheid

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (King) en de ontwikkelorganisatie Ictu gaan samenwerken om beter en sneller de e-overheid in de publieke sector te kunnen implementeren. Doel is meer afstemming te creëren tussen de fasen van ontwikkeling en implementatie van bouwstenen waar gemeenten mee aan de slag gaan.

King ondersteunt gemeenten met advies over krachtig bestuur, een klantvriendelijke dienstverlening en in hun rol als meest nabije overheid. Een belangrijke voorwaarde voor goede dienstverlening is digitale dienstverlening. Daarom gaat de organisatie ook helpen bij de implementatie van e-overheid-bouwstenen.

Een deel van deze bouwstenen wordt door Ictu gerealiseerd. De samenwerking richt zich op het in een vroeg stadium elkaars kennis en expertise gebruiken. Zo willen King en Ictu de afstand tussen ontwikkeling en implementatie verkleinen. Gemeenten hebben behoefte aan een meer samenhangend geheel van bouwstenen.

Werkgroep

Gedurende de zomer van 2010 is door een werkgroep met medewerkers van King en Ictu aan de voorbereiding van deze samenwerkingsaanpak gewerkt. Zij keken naar het hele traject waarop een bouwsteen voorbereid (beleidsvorming, wetgeving), ontwikkeld, geïmplementeerd en beheerd wordt. Vaak worden deze vier fasen door verschillende partijen uitgevoerd.

King en Ictu gaan de (door)ontwikkeling en implementatiefase, inclusief fasen-overgangen, op een meer gestructureerde wijze op elkaar af stemmen. Dat doen zij aan de hand van werkafspraken die daarbij houvast bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weer meer geld over de balk gooien en consultants aan het werk houden. Wanneer realiseerd men zich eindelijk dat echte experts de beste resultaten geven.
Wacht totdat Digipoort helemaal definitief is

Ik had eigenlijk wel de hoop dat er op dat niveau sprake was van samenwerking, maar helaas...

Quote van de ICTU site (december 2003):
"Het programma Egem is een initiatief van de VNG en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Egem wordt uitgevoerd door ICTU en heeft een looptijd van vijf jaar. De missie van Egem is het ondersteunen van gemeenten bij het verbeteren van hun dienstverlening en bedrijfsprocessen door effectieve en efficiënte inzet van ICT. "

Quote van de ICTU site in 2009:
"EGEM i-teams gaat stoppen per 31 december 2009 en draagt het stokje over aan KING. Op donderdag 26 november werd daar in Apeldoorn uitgebreid bij stil gestaan. Meer over deze bijeenkomst van EGEM i-teams, onderdeel van ICTU, leest u op de website van EGEM i-teams."

En dan is het nu nieuws dat opvolger KING met ICTU gaat samenwerken?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-19T11:19:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.