Roxit profiteert van nieuwe WABO-regels

Dit artikel delen:

Softwareleverancier Roxit heeft in korte tijd een aantal opdrachten binnengesleept als gevolg van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (WABO). Gemeenten en provincies moeten voortaan werken met een digitaal vergunningsloket en willen één applicatie voor integrale vergunningverlening, toezicht en handhaving. De gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Venlo, Geldrop-Mierlo en de provincies Utrecht en Overijssel kozen recent voor het pakket Squit XO van Roxit.

De invoering van de Wabo vanaf 1 oktober dit jaar betekent een integratie van vijfentwintig vergunningstelsels in één stelsel, zoals kapvergunningen, bouw-, milieu- en omgevingsvergunningen, vrijstellingsprocedures en voorbereidingsprocedures voor een nieuw bestemmingsplan. Burgers en ondernemers kunnen vergunningen digitaal indienen.

De komst van deze wet stelt nieuwe eisen aan de ict-voorzieningen die ondersteunen bij vergunningverlening, toezicht en handhaving. Oudere applicaties kunnen hieraan niet voldoen, met als gevolg een grootschalige vervanging van deze toepassingen onder lokale overheden.

Squit XO

Roxit uit Zwolle (zeventig medewerkers) zegt met het pakket Squit XO een oplossing in huis te hebben die alle bestaande vergunning- en handhavingzaken in één systeem integreert. Daarbij gaat het zowel om klachten, vergunningen, beschikkingen en meldingen, als om controle en handhaving.

De invoering van de Wabo is gepaard gegaan met vertragingen en ict-problemen bij het Landelijk Voorziening Omgevingsloket (LVO), het onderliggende ict-systeem van de rijksoverheid voor de Wabo-processen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik mag hopen dat er meer leveranciers zijn die dit kunnen. Is dit een stukje gratis reclame of is er gedegen journalistiek onderzoek gepleegd? Misschien een idee om een vergelijkend warenonderzoek te doen.

Roxit wordt dan wel in 1 naam genoemd met de landelijke voorziening omgevingsloket maar ze bieden nu juist geen koppeling hiermee.

Ook hoor ik van alle kanten dat deze partij het maar niet voor elkaar krijgt hun systeem bij nieuwe klanten in productie te krijgen.

Ik vind de aanleiding (de Wabo) een goed initiatief maar er is erg weinig tijd besteed aan een gedegen feiten onderzoek.

Komt meer over als reklame. Er zijn ruim 15 bedrijven die het zelfde kunnen.

Inderdaad zijn er meer leveranciers die dit kunnen. Centric koppelt met hun vergunningen programma "Suite voor vergunningen" op dit moment als enige leverancier met de landelijke voorziening omgevingsloket. Hierbij wordt het berichtenverkeer in beide richtingen ondersteund.

Verder valt op te merken dat de boven genoemde organisaties nog helemaal niet in productie zijn met de software van Roxit.

Aansluitend op de reactie van de heer of mevrouw N. Mennes, kan ik met trots zeggen dat Genetics al met haar generieke Vergunningen en Toezicht systeem PowerForms, met de toenmalige VROM, op de WABO dag april 2010 van Stadswerken, als eerste en enige leverancier de koppeling met de OLO op basis van webservices heeft gerealiseerd.

Het is goed om te vernemen dat andere leveranciers ook dit hebben kunnen realiseren of er mee bezig zijn. Ten slotte gaat het allemaal om de klant zo goed mogelijk te bedienen!.

Bij de Gemeente en Provincie Utrecht is Roxit in ieder geval wel in productie.

Reactie verwijderd omdat deze onder naam van iemand anders is geplaatst.

Artikel in computable over SquitXO van Roxit : Ik hoorde bij de regionale Wabo vraag en antwoord bijeenkomst van ministerie I&M (VROM) 2 december van 13.00 uur tot 16.15 uur op het provinciehuis in Groningen toch heel andere geluiden over Roxit en hun koppeling met het digitale omgevingsloket ...... Genetics is werkend en gekoppeld!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-24T08:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.