Ictro en Bistro gaan samen verder

Nieuwe organisatie krijgt nieuwe naam

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Op 1 januari 2011 houdt het Bureau Internetsystemen en -Toepassingen Rechterlijke Organisatie (Bistro) op te bestaan. Bistro zal dan samen met Ictro, het ICT-bedrijf van de Rechterlijke Organisatie, verdergaan onder een nieuwe naam. Beide organisaties zijn ict-onderdelen van de Raad voor de rechtspraak.

Bistro hield zich vooral bezig met de ontwikkeling en het aanbieden van webdiensten voor advocaten en juristen, zoals de diensten van het Digitaal loket rechtspraak. Doordat de burger vanaf 1 oktober 2010 de mogelijkheid heeft gekregen om via het Digitaal loket rechtspraak digitaal te procederen bij de bestuursrechter, wordt Bistro in zijn huidige vorm overbodig.

Daarom heeft de Raad voor de rechtspraak er voor gekozen om Bistro op de laten gaan in Ictro. De nieuwe organisatie krijgt per 1 januari 2011 een nieuwe naam en het gaat door met het aanbieden van meer elektronische diensten voor burgers. Ook de diensten voor de advocaten blijft bestaan en worden verder uitgebreid.

Ictro

Eerder kondigde Justitie al aan dat Ictro op de schop ging. Het deel dat het Openbaar Ministerie ondersteunt wordt voor een groot deel overgeheveld naar de OM-organisatie. In dit kader bereikten de bonden en Ictro een akkoord over inkrimping van de organisatie en uitbesteding van een deel van de beheerwerkzaamheden. Op het laatste moment werd besloten dat de betrokken beheerders niet verplicht naar een marktpartij hoefden over te stappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ictro en Bistro gaan heten: Spir-IT

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-07T15:19:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.