Vijf bureaus krijgen gemeentekeurmerk

Dit artikel delen:

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) heeft vijf onderzoeksbureaus gecertificeerd die ervaring hebben met het onderzoeken van gemeentelijke prestaties. Ict-benchmarks maken hiervan deel uit. Het betreft PON/Deloitte, TNS NIPO, I&O Research, Newcom en Team Vier. Deze bureaus dragen tot 31 december 2012 het KING Keurmerk 'Uitvoering Burgeronderzoeken Waarstaatjegemeente.nl'. Daarna worden de bureaus opnieuw getoetst.

KING biedt gemeenten de mogelijkheid hun prestaties op diverse terreinen te laten onderzoeken en te meten. Het gaat dan onder andere om een burgerpeiling en een klanttevredenheidsonderzoek volgens de KING-standaard. Gemeenten die geen eigen onderzoeksafdeling hebben kunnen het onderzoek uitbesteden. KING garandeert dat onderzoeksbureaus met een keurmerk staan voor een kwalitatief goede uitvoering van de onderzoeken. Naast het vijftal dat het KING-stempel 'Uitvoering Burgeronderzoeken Waarstaatjegemeente.nl' draagt, is er een aantal bureaus met de status ‘kandidaat voor het keurmerk'. Ook deze organisaties kunnen de onderzoeken uitvoeren volgens de KING-standaard van KING.

Meten is weten

De resultaten van de onderzoeken zijn terug te vinden op de speciale website www.waarstaatjegemeente.nl. De website is in eerste instantie bedoeld voor de gemeenten en hun medewerkers: gemeentesecretarissen, college van burgemeester en wethouders, beleidsambtenaren en raadsleden. Ict is ook een aandachtgebied en valt onder het beleidsterrein 'bedrijfsvoering'. Ook is er aandacht voor shared service-organisaties.

KING

Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) is door VNG-leden in 2009 opgericht om gemeenten met organisatievraagstukken te helpen en de onderlinge samenwerking op gemeenschappelijke punten te verbeteren. KING heeft een groot gedeelte van de werkzaamheden van Egem i-teams overgenomen. Dit onderdeel van het Ictu (ministerie van BZK) hielp gemeenten bij de verbetering van de e-dienstverlening maar stopte begin 2010.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-12-30T12:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.