RDW brengt servicedesk onder bij Centric

Dit artikel delen:

Centric neemt alle servicedeskactiviteiten over bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam. Het gaat daarbij om het beheer van alle 1300 werkplekken. Eerder verleende Centric op detacheringsbasis helpdeskdiensten en regelde de RDW de servicedesk zelf. Er gaan geen medewerkers over naar de ict-dienstverlener.

Over looptijd en waarde van het contract zijn geen mededelingen gedaan. De 'outtasking'-overeenkomst is een uitvloeisel van een eerder uitgeschreven aanbesteding voor de inhuur van ict-diensten. Centric was daarbij een van de winnaars van het kavel Beheer. Dit raamcontract wordt nu ingevuld met het werkplekbeheer bij de uitvoeringsinstantie, onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Centric gaat de werkzaamheden voor de RDW verrichten vanaf de servicedesk bij de opdrachtgever in Hoogkerk, onder de rook van Groningen. De partijen werken al meerdere jaren samen. Voorheen leverde Centric medewerkers voor de servicedesk op basis van detachering en later via een poolconstructie. Volgens de automatiseerder heeft de tevredenheid over de dienstverlening de RDW doen besluiten de servicedesk op basis van resultaatverplichtingen in zijn geheel uit te besteden aan Centric. Hiermee ligt de regieverantwoordelijkheid volledig bij de it-leverancier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-05T16:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.