Circle Software levert zaaksysteem Den Bosch

Dit artikel delen:

De gemeente Den Bosch heeft Circle Software geselecteerd voor de levering en implementatie van een zaaksysteem. Dit systeem bestaat uit een zakenmagazijn, digitaal archief en beperkte klantcontact- en collaboratiefunctionaliteiten. Het gaat nog om een voorlopige gunning. Eind maart moet het definitieve contract zijn ondertekend.

Het contract betreft de levering van software en licenties, de implementatie en het onderhoud en het geven van opleidingen en ondersteuning. Pas na een geslaagde acceptatie, gepland eind maart 2011, volgt de definitieve gunning, blijkt uit de aanbestedingsdocumenten.

Om de elektronische dienstverlening goed te kunnen ondersteunen wil de gemeente Den Bosch werken met een referentiearchitectuur volgens het Egem-model. In dit kader is een rol weggelegd voor het zaaksysteem waarin procesinformatie met bijbehorende zaakgerelateerde documenten in een zaakdossier wordt vastgelegd, beheerd en gearchiveerd. Het huidige archiefsysteem is verouderd en zal worden vervangen. Circle Software zal voor de zaaksysteem- en archieffunctionaliteit zorgdragen, meldt de aanbestedende dienst van de gemeente.

Vernieuwing

Het zaaksysteem moet gekoppeld kunnen worden aan het backofficesysteem Key2Burgerzaken van Centric. Den Bosch heeft wel brokersoftware van Adeptia aangeschaft, maar die is nog niet geheel in gebruikgenomen. Aan de voorkant legt Circle Software een verbinding met een klantcontactcentrum. Dat voert de gemeente de komende tijd in etappes in. De keuze voor de ondersteunende software is nog niet gemaakt. In het kader van de vernieuwingsslag zal de gemeente zijn Novell-architectuur door een Microsoft-omgeving vervangen.

Meerdere gemeenten zijn bezig hun midoffice op te knappen. Lees daarom ook het achtergrondartikel 'Midoffice gemeente is aan opknapbeurt toe'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Den Bosch heeft wel brokersoftware van Adeptia aangeschaft, maar die is nog niet geheel in gebruikgenomen."
Adeptia, dat wordt lachen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-04T09:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.