Staatsbosbeheer in zee met Atos Origin en JKP

Dit artikel delen:

Staatsbosbeheer besteedt zijn it-beheer voor vier jaar uit aan Atos Origin en JKP Consultancy. Het betreft de housing, de hosting, de servicedesk en het technisch applicatiebeheer van de kantoorautomatisering en de bedrijfsapplicaties. JKP Consultancy is aangetrokken voor het beheer van het besturingssysteem OpenVMS.

Bij Staatsbosbeheer werken zo'n 1080 medewerkers. De natuurbeheerder van de rijksoverheid is sinds 1998 een zbo (zelfstandig bestuursorgaan). Daarvoor viel het onder het ministerie van Landbouw. Als zbo is Staatsbosbeheer voor een groter deel verantwoordelijk voor de eigen inkomsten.

De aanbesteding voor het it-beheer bij Staatsbosbeheer was populair. Voor het perceel KA+ stuurden vijftien partijen een offerte in en bij het VMS-perceel waren dat er acht. Het KA+-perceel beslaat 90 procent van de beheerwerkzaamheden, dat voor OpenVMS 10 procent.

VMS-specialist

De winnaar van dit perceel, JKP, is al sinds enkele jaren betrokken bij het beheer van de OpenVMS-omgeving voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), dat onder het huidige kabinet is opgegaan in het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). Ook verzorgt JKP het OpenVMS-beheer voor het Kadaster.

Ronald Offringa van JKP vertelt dat de ict-omgeving van de natuurbeheerder nu nog, weliswaar gescheiden, in dezelfde ruimte staat als die van het voormalige ministerie van LNV. Dit deel zal worden gemigreerd naar een computerruimte van Atos Origin. 'We zullen dus gaan samenwerken met Atos Origin. In de OpenVMS-omgeving van Staatsbosbeheer draait een aantal bedrijfskritische applicaties en database.'

Naast het beheren van OpenVMS staat JKP Staatsbosbeheer terzijde bij het uitfaseren van het systeem. Welk ander platform de natuurbeheerder kiest is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-09T11:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.