Waterschapshuis verbetert digitale aangifte

Dit artikel delen:

Het Waterschapshuis heeft het systeem verbeterd waarmee bedrijven digitaal aangifte kunnen doen voor de waterschapsbelastingen door bedrijven. Dat maakt het Waterschapshuis bekend. Dat is de regie-, beheer- en uitvoeringsorganisatie voor de waterschappen op het gebied van informatievoorziening.

Bij een groot aantal waterschappen kunnen bedrijven digitaal aangifte doen voor de waterschapsbelastingen. Bij de Unie van Waterschappen kwamen volgens het Waterschapshuis echter signalen binnen dat bedrijven in de praktijk 'minder gelukkig waren met de functionaliteit van het digitale formulier'.

Het Waterschapshuis heeft naar aanleiding daarvan een aantal verbetervoorstellen ontwikkeld. Deze voorstellen zijn oktober 2010 besproken met vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven. Ook de Unie van Waterschappen was bij dat overleg betrokken.

Gebruikersvriendelijkheid

'Een belangrijke wijziging is dat alle gegevens van de voorgaande jaren gekopieerd kunnen worden. Dat vergroot de gebruikersvriendelijkheid van het formulier', meldt het Waterschapshuis.

Verder wordt aan bedrijven de mogelijkheid geboden om verkort aangifte te doen. 'Wanneer men aan een bepaald aantal eisen voldoet, kan met een druk op de knop verkort aangifte gedaan worden.' Het gewijzigde digitale formulier is in maart 2011 opgeleverd.

Geen verband met Tax-i

Het formulier staat volgens een woordvoerder los van Tax-i, het nieuwe centrale belastingsysteem en waterschapsdatabase. Daarover spande het Waterschapshuis in februari 2011 een kort geding aan tegen automatiseerder Logica. Kern van het conflict is het te laat opleveren van een nieuw centraal belastingsysteem en waterschapsdatabase.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-18T16:18:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.