Gelderse gemeenten staken tender

Procedure stopgezet na 222 vragen van leveranciers

Dit artikel delen:

De aanbesteding van een gezamenlijke ict-infrastructuur van de Gelderse gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar is gestaakt. In de offertefase kwamen 222 vragen binnen over de aanbesteding van een nieuwe ict-infrastructuur. De vier leveranciers stelden die vragen over het programma dat uit 250 eisen bestaat. Volgens projectleider Henk Albers laat het programma van eisen te veel ruimte voor vragen en is daarop besloten de procedure te staken.

De samenwerking tussen de gemeenten en de Amerfoortse adviesorganisatie voor ict-inkoop CHvV, die de procedure begeleidde, is beëindigd. De gemeenten beraden zich of ze opnieuw een bureau in de arm nemen en denken eraan om de opdracht niet als geheel aan te besteden maar onderdelen zoals werkplekbeheer apart te gunnen, vertelt Albers.

In het aanbestedingsdocument van de niet-openbare procedure staat dat de gemeenten, die samen 83.000 inwoners tellen, overgaan naar een uniforme, schaalbare centrale infrastructuur met moderne opslag- en back-up faciliteiten en gevirtualiseerde omgevingen.

Die centrale infrastructuur wordt ondergebracht in het rekencentrum van chemieconcern Akzo in Arnhem. De gemeentelijke ict wordt gehost vanuit het datacentrum van dat bedrijf.

Opnieuw aanbesteden

In 2011 moet de aanbestedingsprocedure opnieuw zijn gestart. Voor eind 2011 moeten de eerste gemeenten zijn aangesloten op de gezamenlijke ict-infrastructuur. Voor het einde van 2013 moeten de samenwerkende gemeenten gebruik maken van de gezamenlijke infrastructuur.

De Gelderse gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar (de Liemers-gemeenten) werken op meerdere fronten samen. Naast de gezamenlijke automatisering, die ook bestaat uit het inrichten van een glasvezelnetwerk, staan ook plannen op stapel voor nieuwe huisvesting en gezamenlijke inzet van personeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-22T11:40:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.