Rijk besteedt voor 35 miljoen hardware aan

Budget geld planning

Onder coördinatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn twee gezamenlijke hardwareaanbestedingen gestart: voor werkplekapparatuur en accessoires. Het gaat om een totale waarde van 35 miljoen euro. Na deze twee volgen nog vijf gemeenschappelijke aanbestedingen voor ict-diensten. Aan de tenders doen meer dan twintig rijksoverheden mee, waaronder tien ministeries.

De aanbestedingen vallen onder het project Easi2010. Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Het idee om gezamenlijk grootschalig ict-diensten en hardware in te kopen stamt uit 2006. Diverse ministeries en andere rijksoverheidsorganisaties bundelden toen om de kosten te drukken hun inkoopkracht onder de projectnaam Easi2007. De contracten daarvan lopen in 2011 af. Besloten is om een vervolgproject op te zetten, met meer deelnemers en meer aan te besteden onderdelen, zoals beheerdiensten, hard- en software voor beveiliging en afdrukdiensten (multifunctionals).

Eén leverancier

In totaal gaat het om zeven clusters. De eerste twee aanbestedingen zijn inmiddels gepubliceerd. Dit zijn de clusters Werkplekken en Accessoires. Bij het cluster Werkplekken draait het om desktops, laptops, thin clients, zero clients en monitoren. Bij het cluster Accessoires gaat het om kleine ict-apparatuur die daaraan gekoppeld kan worden, zoals beamers, geheugenkaarten, tablets en netbooks. Per cluster wordt één leverancier geselecteerd. De looptijd van de overeenkomsten bedraagt twee jaar (inclusief eventuele jaarlijkse verlengingen tot maximaal vijf jaar). De totale contractwaarde voor Werkplekken wordt geschat op 25 miljoen, voor Accessoires op 10 miljoen.

Clusters

De andere vijf clusters zijn Afdrukdiensten (multifunctionele afdrukapparatuur, netwerkprinters, licenties, diensten), Rekencentrum (servers, opslagcapaciteit, netwerkapparatuur, systemintegratie), Managed Services (verwerkingscapaciteit en opslagcapaciteit als dienst), Beveiligingsoplossingen (oplossingen ter bescherming van informatie met als maximale classificatie departementaal vertrouwelijk) en Webhostingdiensten (hostingfaciliteiten voor publieke websites van de Rijksoverheid).

Naast de tien ministeries doen ook Agentschap Telecom, OPTA, Nationale Ombudsman, Algemene Rekenkamer, Kabinet der Koningin, Tweede Kamer, ICTU, het CBS, COA, Raad voor de Rechtsbijstand, Reclassering Nederland en Raad voor de Rechtspraak (inclusief Studiecentrum rechtspleging) mee aan (sommige van) de clusters.

Easi2010

Zie voor meer informatie www.easi2010.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het maakt niets uit het blijft mensenwerk.
Toelichting: ambtenaren schijnen ook vezelwezens van de menselijke soort te zijn,
Naschrift: het zijn ook eeuwige (onsterfelijke) occulte verschijnselen.
Epiloog: weggegooid geld.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-06T11:29:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.