Surfnet gunt Telindus WAN-beheer

Ict-dienstverlener Telindus beheert opnieuw het het wide area network (wan) van Surfnet. Het gaat specifiek over het in 2006 opgezette Surfnet6-netwerk. Met dat netwerk kunnen bijna een miljoen gebruikers uit het hoger onderwijs en onderzoeksinstellingen gebruik maken van hoogwaardige internetfaciliteiten en lichtpaden. De opdracht vertegenwoordigt een waarde van 12,5 miljoen euro.

Telindus gaat het eerste-, tweede- en derdelijns beheer doen van het Network Operating Center en de fieldservices. Het betreft een 24x7-omgeving met bijbehorende monitoring. De dienstverlening behelst standaard beheeractiviteiten en is (hardware)leverancier onafhankelijk.

Sara en Surfnet7

Telindus is bekend met het Surfnet6-netwerk. In 2005 werd het bedrijf samen met Sara aangesteld om bij te staan in de realisatie van het Network Operations Center voor de zesde generatie van het Surfnet-netwerk. Die opdracht liep tot eind 2010.

Surfnet is inmiddels ook al bezig met de ontwikkeling van Surfnet7. De instelling kreeg voor de ontwikkeling van dit glasvezelnetwerk in 2009 een subsidie van 32 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Begrijp nog steeds niet waarom een instelling als Surfnet subsidies krijgt van de overheid. De commerciele markt kan dezelfde diensten leveren en volgens mij tegen een veel lager tarief. En kom alsjeblieft niet met het argument van "innovatie & vernieuwing", want wat ze leveren is echt niet zo spannend.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-29T15:10:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.