Ministerie toetst ict-project op succes

BZK peilt haalbaarheid 14+ netnummers

Dit artikel delen:

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) gaat ict-bedrijven vragen naar de haalbaarheid van het landelijk invoeren van 14+ netnummers voor het op uniforme wijze bereikbaar maken van gemeenten. Gezocht wordt naar bedrijven die kennis en ervaring hebben met het verwerken van voiceverkeer op basis van spraakherkenning. De haalbaarheidstoets gaat vooraf aan een officiële aanbesteding.

Het ministerie zoekt informatie over het efficiënt inrichten van spraakherkenning, de tijdsplanning voor het inrichten van de netnummers en de te starten en af te ronden implementaties per kwartaal. De ICT~Haalbaarheidstoets is een product van ICT~Office en heeft als doel de kwaliteit van ict-projecten bij overheidsorganisaties te verbeteren. De toets levert een advies op, dat in een vroegtijdig stadium aangeeft of het gewenste ict-project tot een succes kan leiden en hoe de kans op succes vergroot kan worden.

Gemeentenaam

Het cluster ‘14+ netnummers' is onderdeel van OT2010. De 14+ netnummers dienen als herkenbare telefonische ingang voor de burger naar de gemeente. Door het kiezen van 14, aangevuld met het netnummer waaronder de gemeente valt, wordt de burger doorgeschakeld naar de betreffende gemeente. Dit wordt aangevuld met de gemeentenaam die de beller inspreekt.

Momenteel zijn er vijftig 14+ netnummers operationeel met spraakherkenning en zijn er twintig 14+ netnummers zonder spraakherkenning direct aangesloten op een bestemmingsnummer. De ambitie is om op 1 januari 2015 alle 418 gemeenten bereikbaar te laten zijn via 14+ netnummers. Hierbij worden reeds operationele 14+ netnummers zo snel mogelijk omgezet naar de nieuwe opdrachtnemer. Het aantal gesprekken groeit van vier miljoen per jaar in 2011 naar ongeveer zestien miljoen gesprekken per jaar in 2015. De gemiddelde gespreksduur is ongeveer vijf minuten.

Het ministerie van BZK en ICT~Office houden dinsdag 21 juni 2011 een workshop in Den Haag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zitten we hier nou echt op te wachten?

Overheidsgeld moet toch ergens aan op? 't is niet alsof we dat geld in wat zinnigers kunnen stoppen ;)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-05-31T09:53:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.