Roxit en Dezta sluiten Wabo-pact via fusie

Dit artikel delen:

Roxit, leverancier van vergunningensoftware aan overheden en Dezta, leverancier van software voor ruimtelijke ordeningsprocessen, fuseren. Door het samengaan verwachten beide bedrijven overheidsklanten met hun gebundelde software meer te kunnen bieden, met name op het gebied van ruimtelijke ontwikkelingen. Bij Roxit uit Hattem werken 75 man; het kleinere Dezta uit Arnhem biedt werk aan een achttiental medewerkers.

De aanleiding tot het samengaan is de verwachting dat de processen die met de Wabo (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht) en de WRO (Wet Ruimtelijke Ordening) te maken hebben, steeds meer overlap kennen. Door te fuseren denken Roxit en Dezta meer te kunnen bieden dan wanneer ze als afzonderlijke bedrijven doorgaan.

De invoering van de Wabo vanaf 1 oktober 2010 betekent een integratie van vijfentwintig vergunningstelsels in één stelsel, zoals kapvergunningen, bouw-, milieu- en omgevingsvergunningen, vrijstellingsprocedures en voorbereidingsprocedures voor een nieuw bestemmingsplan. Burgers en ondernemers kunnen vergunningen digitaal indienen.

Ruimte

In het kader van de WABO moeten gemeenten en provincies voortaan werken met een digitaal vergunningsloket. Zij willen één applicatie voor integrale vergunningverlening, toezicht en handhaving. Roxit is een van de marktpartijen die hiervoor software (het pakket Squit XO) levert provincies, gemeenten, milieudiensten en waterschappen. De provincie en gemeente Utrecht zijn bijvoorbeeld klant, evenals de gemeenten Nieuwegein, Venlo, Geldrop-Mierlo en de provincies Overijssel. Roxit komt voort uit de fusie tussen Syncera IT Solutions en ECS IT Solutions in mei 2008. Het bedrijf heeft vestigingen in Zwolle, Arnhem en Delft en is statutair gevestigd in Hattem.

Dezta ontwikkelt sinds 2003 zelfstandig en in samenwerking met Grontmij software voor de ruimtelijke ordening. Inmiddels werken 170 organisaties met de software. Daarnaast adviseert Dezta overheden en bedrijven bij het implementeren en gebruik van digitale ruimtelijke plannen en planinformatie. Het gebruik van geografische informatiesystemen (GIS) maakt deel uit van de producten en diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-07T17:16:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.