Directeur Gooskens vertrekt bij PinkRoccade LG

Dit artikel delen:

Harrie Gooskens vertrekt als directeur van PinkRoccade Local Government. Hij heeft sinds begin 2009 leiding gegeven aan het bedrijf dat door moedermaatschappij TSS werd overgenomen van Getronics. Volgens Gooskens heeft hij de ontvlechting en verzelfstandiging twee jaar met plezier geleid, maar wil hij nu zijn oorspronkelijke droom van het opzetten van een eigen bedrijf realiseren. Gooskens gaat officieel per 1 september weg. Hans Bijlsma, commercieel directeur van PinkRoccade Local Government, neemt zijn taken waar totdat er een opvolger is gevonden.

Gooskens stelt dat hij bij PinkRoccade Local Government ruim twee jaar 'hard heeft gewerkt aan mooie resultaten. Nu is het bedrijf toe aan een volgende fase die om een langere betrokkenheid vraagt dan ik had gepland. Ik heb daarom in goed overleg besloten tot een exit ten faveure van mijn eigen onderneming. Ik ben nu 55 en dat is een mooie leeftijd om die lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Als ik daarmee nog vijf jaar zou wachten zou dat een stuk lastiger worden.' Gooskens begint een eigen managementadviesbureau Item-C (IT & Enterprise Management Consultancy) dat zich beweegt op het vlak van ict en management.

Volgens TSS is Gooskens eind 2008 aangezocht als de nieuwe algemeen directeur vanwege zijn kennis en ervaring met het besturen van softwarebedrijven en zijn ervaring in de lokale overheidsmarkt. Het bedrijf stelt dat 'het zijn taak was om de ontvlechting van het bedrijf uit KPN Getronics vorm te geven, een nieuw directieteam te formeren, de continuïteit van de operatie te borgen en de banden met de Gebruikersvereniging en samenwerkingspartners te bestendigen en versterken.' Deze fase is volgens TSS succesvol afgerond en het bedrijf gaat nu op zoek naar een directeur die het PinkRoccade Local Government voor een lange periode kan leiden.

Unieke kans

Harrie Gooskens werd begin 2009 directeur van PinkRoccade Local Government, een van de werkmaatschappijen van Total Specific Solutions (TSS). Het is de voortzetting van Getronics PinkRoccade Local Government. TSS nam eind 2008 de divisie Getronics Business Solutions over, waarvan deze lokale overheidstak deel uitmaakte. De overname werd begin 2009 afgerond.

Gooskens, die jarenlang directeur was geweest bij IBS Nederland, wilde eigenlijk eind 2008 met een eigen bedrijf de markt op. Hij werd echter benaderd om leiding te geven aan PinkRoccade Local Government en besloot op het aanbod in te gaan, vanwege het in zijn ogen het unieke karakter van deze baan. 'Deze kans wilde ik niet laten lopen omdat het een soort terugkeer was naar L+T Informatica en de gemeentelijke markt,' vertelt hij. PinkRoccade Local Government is namelijk deels een voortzetting van L+T Informatica, waarvoor Gooskens zestien jaar werkte (in 1994 stapte hij over naar Consist, het latere IBS Nederland).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-15T11:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.