Emmen kiest volledig voor Typo3-CMS

Dit artikel delen:

Naast de algemene website draaien nu ook andere sites van de gemeente Emmen op het open source contentmanagementsysteem (cms) Typo3. Het betreft het raadssysteem www.gemeenteraademmen.nl en het Intranet Gemeente Emmen. De gemeenteraadsite is gekoppeld met het documentair informatiesysteem Corsa, waardoor alle raads- en commissievergaderingen en alle bijbehorende raadstukken automatisch op de website worden geplaatst. Het ontwerp van alle gemeentelijke websites wordt in huis gedaan. Wind Internet uit Leeuwarden heeft de gemeente Emmen ondersteund bij het bouwen van de raadsite en het intranet.

De gemeente Emmen wil dat alle gemeentelijke sites en subsites op een standaardplatform draaien. Daarnaast wilde de Drentse gemeente met de cms-vernieuwing een aantal zaken efficiënter regelen en meer functionaliteit in huis halen. Naast de geautomatiseerde publicatie van raadstukken is het bijvoorbeeld mogelijk om zowel in Typo3 als in Corsa agenda's van raadsvergaderingen aan te maken en te wijzigen. Dat geeft de griffie flexibiliteit in het actueel houden van de website. Ook overschrijft het systeem dagelijks handmatig aangemaakte agenda's. Daarmee blijft de primaire bron, de database van Corsa, leidend.

Intranet

Bij het nieuwe intranet van de gemeente Emmen is het gebruik van widgets (mini-desktopapplicaties), zoals een evenementenkalender of gemeentenieuws, toegestaan. Ook kunnen medewerkers persoonlijke pagina's aanmaken en is het via een plugin mogelijk om samen met collega's aan documenten te werken. De documenten worden vanuit Typo3 geladen (in Word), en vervolgens weer via Typo3 opgeslagen.

Typo3 is een oorspronkelijk Deens cms dat in Nederland onder andere door een aantal gemeentes is omarmd. Typo3gem is de gemeentelijke gebruikersvereniging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-06-20T10:26:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.