EL&I gunt IBM, Ordina en Sogeti applicatietaken

Dit artikel delen:

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) heeft een deel van de applicatie-ontwikkeling en het beheer uitbesteed aan IBM, Ordina en Sogeti. Het betreft een raamcontract met een looptijd van drie jaar en een optie tot verlenging met één jaar. De overeenkomst heeft een geraamde waarde van vijftien miljoen euro. Het gaat om applicatie-activiteiten die te maken hebben met het Landbouw-gedeelte van het ministerie. Naar verwachting volgt in oktober nog een aanbesteding voor het Oracle EBS-beheer dat apart wordt uitbesteed.

Het uitbesteden van nieuwbouw en regulier applicatieonderhoud past bij een langlopend uitbestedingstraject dat het vroegere ministerie van LNV (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) vanaf 2007 inzette. De Dienst ICT Uitvoering (Dictu) moest fors bezuinigen en koos ervoor de meer algemenere ict-taken uit te besteden. Halverwege 2009 sloot LNV een contract met Capgemini dat het werkplekbeheer en zo'n vijftig LNV-automatiseerders overnam.

In 2008 besloot Dictu de ontwikkeling en het groot onderhoud van applicaties op termijn uit te besteden. Er werd eind 2010 een aanbesteding uitgeschreven met drie percelen. Het eerste perceel is nu gegund, met IBM, Ordina en Sogeti als contractpartners. Uit het proces verbaal van ontvangst blijken Atos Origin, Capgemini en Logica ook meegedongen te hebben naar de opdracht.

Drie percelen

Bij het gegunde perceel gaat het om nieuwbouw en het releasematig onderhoud van applicaties, met uitzondering van alle activiteiten die met Oracle E-Business Suite (EBS) te maken hebben. Die worden eind dit jaar apart aanbesteed (geschatte waarde vijf miljoen euro). Het derde perceel, dat te maken had met beheer en (klein) onderhoud van reeds in gebruik zijnde standaardapplicaties (geraamde waarde: 7,5 miljoen euro), is ingetrokken.

Er gaan geen medewerkers van Dictu over de contractpartners. Wel vloeien er externe medewerkers af, die werden ingehuurd voor applicatietaken. Het zou gaan om zo'n zeventig inhuurkrachten, maar het is niet duidelijk hoeveel externe medewerkers betrokken zijn bij activiteiten die met het gegunde perceel te maken hebben. Dictu, waar zo'n tweehonderd mensen werken, is verantwoordelijk voor de regievoering en blijft het beheer en onderhoud van strategische en specialistische applicaties uitvoeren.

Ook alle applicatietaken die met geo-informatie te maken hebben, vallen buiten de scope van deze aanbesteding. Het ministerie van EL&I, waarin LNV sinds het huidige kabinet is opgegaan, werkt hiervoor samen met de leveranciers Neo, Imtech en Alterra.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ordina

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-07-12T11:54:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.