Accenture en Vitalhealth leveren Geriant EPD

Dit artikel delen:

Zorgverlener Geriant uit Heerhugowaard heeft een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd) in gebruik genomen. Met het webgebaseerde systeem verwacht de stichting de hulpverlening aan cliënten met dementie beter te kunnen ondersteunen. Accenture en Vitalhealth hebben het epd ontwikkeld en opgeleverd. Het is het eerste resultaat van de samenwerking tussen beide partijen.

Stichting Geriant, ontstaan uit een samenwerking tussen GGZ Noord-Holland-Noord en alle verpleeghuizen in de regio, biedt hulpverlening aan mensen met dementie en hun naasten thuis en in het verzorgingshuis. Geriant stelt dat het epd de dossiervoering door de zorgverleners vereenvoudigt. Het leidt administratieve elementen zoveel mogelijk automatisch af uit de informatie in de dossiers en verkleint zo ook de kans op registratiefouten. Bovendien zouden zorgverleners met behulp van het epd het behandelproces beter kunnen uitvoeren en bewaken. Het systeem is webgebaseerd waardoor ambulante medewerkers ook op locatie toegang hebben tot cliëntgegevens.

Nieuw epd-consortium

Het epd is gebaseerd op het Vitalhealth-softwareplatform. Accenture fungeert als systeemintegrator. VitalHealth is een gezamenlijke onderneming van de Nederlandse Noaber Foundation en de Amerikaanse Mayo Clinic.

De twee partijen sloten vorig jaar een samenwerkingsverband om de epd-markt te betreden. Bij de grote aanbesteding van de Vereniging EPD GGZ deed de combinatie lang mee, maar viel de keuze begin 2011 toch op Chipsoft, Impulse Info Systems, McKesson Nederland en PinkRoccade Healthcare. De Vereniging EPD GGZ stelde toen wel dat 'de oplossing die in korte tijd ontwikkeld is, verrassend compleet is en hoog scoort op de aspecten toekomstvastheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarmee beschouwt de vereniging deze nieuwe speler als een verrijking voor de sector.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-22T13:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.