Dell trekt kort geding tegen Easi2010 in

Dit artikel delen:

Hardwareleverancier Dell trekt zijn kort geding tegen overheidsinstantie Easi 2010 in. Dell is het er niet mee eens dat de opdracht voor werkplekken aan it-leverancier Fujitsu is gegund. Dell wil niet zeggen waarom het de zaak intrekt. Een woordvoerder meldt dat het bedrijf na gesprekken met Easi2010 heeft besloten om af te zien van het kort geding om 'de goede relatie met de ministeries' in stand te houden. Scholten Awater, dat ook een kort geding aanspande, zet de zaak wel door.

De rechtbank in Den Haag meldt aan Computable dat Dell het kort geding heeft ingetrokken. Ict-leveranciers Dell en Scholten Awater spanden een kort geding aan tegen Easi2010 vanwege mogelijke vormfouten in de procedure van de aanbesteding van het onderdeel Werkplekken. Dat perceel, goed voor een bedrag van 25 miljoen euro, is gegund aan Fujitsu.

Het kort geding van ict-dienstverlener Scholten Awater gaat wel door en vindt woensdag 31 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur plaats. Scholten Aawater heeft reeds ervaring opgedaan met een soortgelijke rechtszaak in 2007. Toen was er een kort geding van Scholten Awater tegen Easi2007 over de gunning Werkplekken, die Fujitsu toen ook kreeg. Schoten Awater verloor deze rechtszaak.. Easi2010 wordt tijdens het kort geding vertegenwoordigd door landsadvocaat Pels Rijcken uit Den Haag.

‘Nota van Inlichtingen'

Een betrokkene meldt Computable dat het team van Easi2010 een beoordeling heeft gegeven aan de ict-leveranciers die meededen aan de gunning Werkplekken. Op de eerste plaats staat Fujitsu, daarna volgen respectievelijk SCC, Scholten Awater en als laatste Dell. Een voorlichter van Easi2010 wil niet ingaan op de beoordeling, maar ontkent niet dat deze ‘top-4' er zo uitziet.

Juridisch gezien kunnen de advocaten van Scholten Aawater eventuele fouten aankaarten in de procedure en de uiteindelijke beoordeling van Easi2010. Naar verluidt is er onder de aanbieders irritatie over de verschillende ‘Nota van Inlichtingen' (NvI). De Nota van Inlichtingen is het formele document waarmee de opdrachtgever, in dit geval Easi2010, tijdens de inschrijfperiode reageert op vragen van Fujitsu, Scholten Awater, Dell en SCC die aasten op de order Werkplekken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als er daadwerkelijk verschillende "nota's van inlichtingen" zijn verstrekt dan heeft men een goed punt en een rechter kan dan makkelijk besluiten een deel van het proces opnieuw te laten doen. Erg benieuwd naar het bewijs.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-08-30T11:46:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.