Managed hosting door True

Doc-Direkt gaat personeel om- en bijscholen

Prinsjesdag 2011

 

Doc-Direkt, de shared service-organisatie die archieven bewerkt voor een betere informatievoorziening van de rijksoverheid, gaat haar personeel op grote schaal om- en bijscholen. De dienst bestaat sinds begin 2011 en drijft op personeel afkomstig van de diverse ministeries. Omdat deze ambtenaren nogal verschillende vaardigheden en achtergronden hebben, is vaak herscholing nodig.

Doc-Direkt heeft onder andere als taak de aanzienlijke archiefachterstanden weg te werken uit de periode 1976-2014. In totaal driehonderd kilometer aan archief wacht al tijden op bewerking. Alle achterstanden moeten  in 2019 zijn weggewerkt, stelt minister Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Tegelijk moet de reguliere aanwas onder controle worden gehouden. Dit houdt een constante werkstroom in van liefst 65 kilometer te bewerken archief per jaar.

Nationaal Archief

Als op de oude voet wordt doorgegaan, lijkt dit met de huidige capaciteit een onmogelijke taak. Daarom zijn nieuwe methodes van selectie en verwerking nodig. Momenteel worden pilots gehouden met een nieuwe aanpak. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van het Nationaal Archief, in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers van Doc-Direkt. Verder zal in 2012 het oppakken van de digitale archiefbewerking nader worden uitgewerkt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4176928). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×