Prinsjesdag 2011

Doc-Direkt gaat personeel om- en bijscholen

Dit artikel delen:

Doc-Direkt, de shared service-organisatie die archieven bewerkt voor een betere informatievoorziening van de rijksoverheid, gaat haar personeel op grote schaal om- en bijscholen. De dienst bestaat sinds begin 2011 en drijft op personeel afkomstig van de diverse ministeries. Omdat deze ambtenaren nogal verschillende vaardigheden en achtergronden hebben, is vaak herscholing nodig.

Doc-Direkt heeft onder andere als taak de aanzienlijke archiefachterstanden weg te werken uit de periode 1976-2014. In totaal driehonderd kilometer aan archief wacht al tijden op bewerking. Alle achterstanden moeten  in 2019 zijn weggewerkt, stelt minister Donner (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Tegelijk moet de reguliere aanwas onder controle worden gehouden. Dit houdt een constante werkstroom in van liefst 65 kilometer te bewerken archief per jaar.

Nationaal Archief

Als op de oude voet wordt doorgegaan, lijkt dit met de huidige capaciteit een onmogelijke taak. Daarom zijn nieuwe methodes van selectie en verwerking nodig. Momenteel worden pilots gehouden met een nieuwe aanpak. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van het Nationaal Archief, in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers van Doc-Direkt. Verder zal in 2012 het oppakken van de digitale archiefbewerking nader worden uitgewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-16T16:47:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.