Prinsjesdag 2011

Gebruik van WBSO neemt verder toe

Dit artikel delen:
Subsidie

Ondernemers weten steeds beter de weg te vinden naar de WBSO, een fiscale regeling om speur- en ontwikkelingswerk te stimuleren. Het aantal aanvragers nam met 17 procent toe tot 19.450. Het aantal toegekende uren voor r&d groeide vorig jaar met 9 procent tot 73.700 jaren. De regeling kan ook voor de ontwikkeling van software worden gebruikt.

De stijging van het aantal indieners is het gevolg van de extra impuls die het kabinet in de afgelopen jaren aan het innovatieve ondernemerschap heeft gegeven. De definitie van r&d werd verruimd, terwijl over een groter deel van het loon van een researchmedewerker belastingaftrek kon worden genoten.

De verwachting is dat in 2012 de regeling qua aantal indieners en budget zal stabiliseren. Het budget wordt in 2012 verhoogd met 14 miljoen naar ruim achthonderd miljoen. Februari 2012 wordt naar verwachting de evaluatie van de WBSO over 2006 tot 2010 gepubliceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-19T12:50:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.