Prinsjesdag 2011

Kabinet kondigt uitgifte 3,5 GHz-frequenties aan

Dit artikel delen:

Het kabinet is bereid de beschikbare vrije frequentieruimte in de 3,5 GHz-band uit te geven voor elektronische communicatie op commerciële basis. Deze initiatieven moeten echter wel kleinschalig en innovatief zijn.

De 3,5 GHz-band biedt in principe de nodige ruimte, onder meer voor Wimax, maar aan het gebruik ervan zitten beperkingen. Bestaande veiligheids- en defensietaken mogen geen storing ondervinden van nieuwe aanbieders. Daarom mag de band niet worden gebruikt boven de lijn Amsterdam-Zwolle. De angst bestaat namelijk dat anders de interceptie van het telecomverkeer wordt geblokkeerd. Het Satelliet Grondstation in het Friese Burum, dat met deze taak is belast, moet gegarandeerd kunnen werken.

Minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw & Innovatie) kondigt in zijn nieuwe begroting de uitgifte van frequenties in de 3,5 GHz-band aan. Vergunningen voor mobiele communicatie (800/900/1800 MHz) worden volgend jaar uitgegeven. Hetzelfde geldt voor de frequenties in de VHF-omroepband (Band III). Hiermee kan de markt innovatieve, digitale omroeptoepassingen ontwikkelen. Band III wordt gebruik voor analoge tv, digitale omroep en mobiele communicatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-19T16:17:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.