ASP4all, Intermax en Nxs Internet sluiten raamovereenkomst

Easi2010 gunt cluster Webhosting

Dit artikel delen:
deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Het programmabureau Easi2010 heeft het cluster Webhosting gegund aan ASP4all, Intermax en Nxs Internet. Deze drie partijen verzorgen de komende vier jaar de hostingfaciliteiten van de publieke websites van de rijksoverheid. De raamovereenkomsten vertegenwoordigen een totale contractwaarde van ongeveer 3,6 miljoen euro.

Het cluster Webhosting werd op 9 mei 2011 in de markt gezet. Met het cluster werden hostingfaciliteiten verworven voor de publieke websites van de Rijksoverheid. Projectleider Rob van der Voort is tevreden met het behaalde resultaat. ‘De nu gesloten raamovereenkomsten zorgen ervoor dat de rijksoverheid ook de komende jaren kan beschikken over kwalitatief hoogstaande hostingdiensten, tegen een scherp, marktconform tarief.'

Cluster Werkplekken

Niet elke aanbesteding binnen Easi2010 verloopt voorspoedig. In het cluster Werkplekken kreeg Fujitsu de klus van 25 miljoen euro gegund, maar Scholten Awater en Dell waren het hier niet mee eens en spanden een kort geding aan. Dell trok zich voortijdig terug, maar Scholten Awater zette door. Uiteindelijk kreeg Easi2010 gelijk van de rechter en kon er definitief aan Fujitsu gegund worden.

Easi2010

Easi staat voor Europees Aanbesteden Samenwerking ICT. Het idee om gezamenlijk grootschalig ict-diensten en hardware in te kopen stamt uit 2006. Diverse ministeries en andere rijksoverheidsorganisaties bundelden toen om de kosten te drukken hun inkoopkracht onder de projectnaam Easi2007. De contracten daarvan lopen in 2011 af. Besloten is om een vervolgproject op te zetten, met meer deelnemers en meer aan te besteden onderdelen, zoals beheerdiensten, hard- en software voor beveiliging en afdrukdiensten (multifunctionals).

Naast de tien ministeries doen ook Agentschap Telecom, OPTA, Nationale Ombudsman, Algemene Rekenkamer, Kabinet der Koningin, Tweede Kamer, ICTU, het CBS, COA, Raad voor de Rechtsbijstand, Reclassering Nederland en Raad voor de Rechtspraak (inclusief Studiecentrum rechtspleging) mee aan (sommige van) de clusters.

Zie voor meer informatie www.easi2010.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-09-26T16:26:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.