Pinkroccade LG voert sanering door

Veertigtal banen wordt geschrapt

Dit artikel delen:

PinkRoccade Local Government (LG), onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), krimpt het personeelsbestand in met zo'n 10 procent. Circa veertig mensen verliezen hun baan. Daarnaast versimpelt de automatiseerder van de lokale overheid zijn organisatiestructuur, vernieuwt het zijn directie en wil het meer gebruikmaken van offshoring via zusterbedrijf Yonder. Het bedrijf wil hiermee gemeenten goedkopere en innovatieve oplossingen kunnen bieden.

De pas aangetreden algemeen directeur Han Knooren geeft direct zijn visitekaartje af: Pinkroccade Local Government moet slagvaardiger en efficiënter opereren op de lokale overheidsmarkt. Het personeelsbestand, circa 360 werknemers en een veertigtal inhuurkrachten, krimpt in met zo'n 10 procent. Dat gebeurt deels door natuurlijk verloop en grotendeels door gedwongen ontslagen.

Door de vereenvoudiging van de organisatiestructuur, die teruggebracht wordt tot de divisies ontwikkeling, services en verkoop, zijn er minder staffuncties nodig. Ook moeten er mensen vertrekken die niet meer over de juiste, hedendaagse technologische expertise beschikken. De ondernemingsraad heeft ingestemd met de reorganisatie. Voor de ontslagen werknemers ligt een sociaal plan klaar.

Huisvesting

Hoewel Pinkroccade dit jaar verdienstelijk draait, wil Knooren voorbereid zijn op zwaar weer en niet wachten tot het losbarst: gemeenten krijgen forse bezuinigingen voor hun kiezen, terwijl de ict-markt nog steeds niet hersteld is. 'Pinkroccade Local Government is volledig afhankelijk van deze markt: de lokale overheid', stelt hij. 'Daarom moeten we klaar staan om met de juiste oplossingen en een adequate dienstverlening gemeenten goed te kunnen ondersteunen bij de komende veranderingen. Door het personeelsbestand in te krimpen komen er financiële middelen vrij die we kunnen investeren in innovatie.'

De nieuwe directeur erkent dat de reorganisatie ook tot een kostenreductie en uiteindelijk een goedkopere dienstverlening moet leiden. 'We moeten onze kosten in lijn brengen met de bewegingen op de markt. Daar wordt ook flink bezuinigd. Wij kijken momenteel intern op alle fronten naar mogelijke versoberingen. Huisvesting is daarbij een belangrijk onderwerp. We betrekken in Eindhoven binnenkort een ander, goedkoper pand, maar we onderzoeken ook de mogelijkheid om naar Den Bosch te verhuizen. Daar zijn andere werkmaatschappijen van TSS gevestigd. Het kan goedkoper zijn om daarbij in te trekken.'

Offshoring

Om tot innovatieve oplossingen te komen gaat Pinkroccade LG nauw samenwerken met zusterorganisatie Yonder, die beschikt over een ontwikkelfabriek in Roemenië. Knooren noemt als voorbeeld een volledig nieuwe mGBA-oplossing en een toepassing voor bedrijfs- en kadastrale registraties op basis van Jboss-technologie. 'Overheidsklanten vragen steeds vaker om open source-technologie. Naast onze SAP-oplossingen moeten wij dit ook kunnen leveren.'

Knooren benadrukt dat de sanering alle lagen van de organisatie betreft, ook de directie. Die is vernieuwd en naast de eerder gestopte algemeen directeur Harrie Gooskens zijn nog twee andere directeuren vertrokken: één heeft intern een andere positie gekregen, voor de ander is ontslag aangevraagd. Naast de vernieuwde directie kent Pinkroccade LG voortaan een externe raad van advies. Deze adviesraad bestaat volgens de automatiseerder uit toonaangevende personen binnen de Nederlandse lokale en centrale overheid en aanpalende marktgebieden zoals de zorg. Verder blijven de Gebruikersvereniging en de Midoffice Community belangrijke klankborden voor het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bla bla bla... Wat moet je anders doen als je pas nieuw aantreedt als nieuwe directeur. Juist ja, slagvaardiger en efficiënter opereren, vereenvoudiging van de organisatiestructuur, voorbereid zijn op zwaar weer en niet wachten tot het losbarst, klaar staan om met de juiste oplossingen en adequate dienstverlening,
door het personeelsbestand in te krimpen komen er financiële middelen vrij die we kunnen investeren in innovatie, kosten in lijn brengen met de bewegingen op de markt. Wat zal de volgende verzinnen?

Mode verschijnsel...
Alle nieuwe bazen willen laten zien hoe "slagvaardig" ze wl niet zijn..
Hoe goed ze zijn in ontslaan....
Hoop van harte dat dit soort types zelf eens flink aangepakt worden..

"Ook moeten er mensen vertrekken die niet meer over de juiste, hedendaagse technologische expertise beschikken."
Je zou deze mensen ook kunnen opleiden of omscholen, lijkt mij. Of zijn dat toevallig oudere werknemers? Zo ja, dan is dat bijzonder vervelend, want kom als oudere werknemer maar weer eens aan de bak, zonder voldoende hedendaagse kennis.
Als je dat slagvaardig wil noemen, dan heb je minachting voor je totale personeel. Te hopen dat het sociaal plan voor deze mensen voldoende soelaas biedt.
En de reorganisatie treft alle lagen van de organisatie: er wordt één directeur ontslagen...

Maar één directeur ontslagen.. je kunt moeilijk 40 Directeuren ontslaan als je maar twee hebt.. :-)

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-11T09:04:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.