Barneveld laat uitwijkruimte inrichten

Dit artikel delen:

De gemeente Barneveld (53.000 inwoners) heeft datacentrumdienstverlener Lasent aangetrokken om een computeruitwijk te laten bouwen. De gemeente beschikt al over een computerruimte in het stadhuis, maar kiest nu voor de zekerheid ook voor een autonoom opererende uitwijklocatie op zo'n drie kilometer van het stadhuis. Lasent zal deze ruimte voorzien van een verhoogde computervloer, serverracks, elektrotechnische installatie, UPS, een computerkoelinstallatie en branddetectie (een aspiratiedetectiesysteem). De locatie was reeds voorzien van een noodstroomaggregaat.

Lasent was ook al eerder de inrichter van de computerruimte in het stadhuis van Barneveld. Voor een betere garantie van de continuïteit van de informatievoorziening heeft Barneveld gekozen voor een uitwijkcomputerruimte die Lasent realiseert in het Hulpverlening Centrum van de gemeente, zo'n drie kilometer buiten het stadhuis. Lasent uit Purmerend is specialist in het ontwerpen, realiseren, onderhouden en beheren van computerruimtes/serverruimtes en datacentra voor middelgrote en kleine organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een computeruitwijk moet zich minimaal 25 km van de primaire locatie bevinden anders wordt hij niet gecertificeerd. Vraag maar eens aan Rabobank Nederland.

Het is toch niet meer van deze tijd dat iedereen zijn eigen data centers inricht? Stop het in een data center (TeleCity etc). Die kunnen je meteen in een tweede locatie opzetten (of beter nog, zet de tweede locatie in de cloud (Amazon), kost je bijna niks zolang je primaire datacenter overeind is.

Weggegooid geld. Er zijn bedrijven genoeg (Centric, TARQ,...) die dit goedkoper en beter kunnen dan de gemeente Barneveld zelf. Blijkbaar hoeft men hier de broekriem niet aan te halen. #falendbestuur

Gemeenten kunnen al sinds jaar en dag van het CUC gebruik maken... Er zal wel iemand een eigen agenda er op na houden....

@Joop

Gecertificeerd door of voor wat?
In mijn rekencentrum-tijd was, als ik me goed herinner 2.5 of 3 km voldoende

Nu ben ik even niet 100% zeker, maar volgens mij heeft de rabobank tegenwoordig haar rekencentrum in Boxtel met uitwijk in Best; deze 2 locaties liggen echt geen 25 km uit elkaar.

Poeh zeg wat zijn jullie allemaal negatief. Wie zegt dat het gecertificeerd moet zijn. Uitwijk extern was volgens de calculatie duurder. En ook het CUC is niet gratis. Hebben jullie enig idee hoeveel gemeentes een uitwijk hebben om de bewoners beschikbaarheid te bieden? en hoeveel niet? Barneveld zorgt goed voor haar inwoners zou ik zo zeggen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-12T13:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.