Roxit ontfermt zich over zaaksysteem Differs

Dit artikel delen:

Roxit, leverancier van vergunningensoftware aan overheden, heeft het zaaksysteem Differs van de Digital Groep uit Den Haag overgenomen. Met het softwarepakket wil Roxit een nieuw gecreëerde overheidsorganisatie beter kunnen bedienen: de Regionale Uitvoeringsdiensten (RUD) voor vergunningverlening en handhaving. Roxit zegt met het Differs-zaaksysteem erbij de RUD's een webgebaseerde totaaloplossing te kunnen bieden voor zaakgericht digitaal werken.

De Digital Groep uit Den Haag ondersteunt overheden bij het digitaal werken. Een van de oplossingen was het zaaksysteem Differs dat het bedrijf op basis van Microsoft SharePoint ontwikkelde. Deze toepassing is bedoeld voor de zaakgewijze registratie van post, webformulieren en klantcontacten. Het bevat geïntegreerde functies voor postregistratie (inclusief scannen), zaakafhandeling, documentmanagement en archivering. Klantcontactcentra van gemeenten kunnen eraan gekoppeld worden. Ook kunnen burgers via het zakenmagazijn van Differs inzicht krijgen in wat de status is van hun verzoek.

Uitbreiden

Roxit, leverancier van het vergunningenbeheersysteem Squit, breidt zijn portfolio uit middels de overname van Differs. Het bedrijf zegt nu dat het klanten een midoffice-, zaak- en digitaal archiefsysteem in één kan bieden. Voor de Regionale Uitvoeringsdiensten (RUD) betekent dit bijvoorbeeld dat zij via deze webgebaseerde oplossing hun Wabo/OLO-zaken (digitaal ingediende vergunningsverzoeken via het Omgevingsloket Online) kunnen volgen en afhandelen.

Roxit fuseerde eerder dit jaar met Dezta, leverancier van software voor ruimtelijke ordeningsprocessen. Er werken inmiddels circa honderd man bij het softwarebedrijf dat vestigingen heeft in Arnhem, Delft en Zwolle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-19T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.