Imtech haalt scheepsorder Canada binnen

Dit artikel delen:

Technisch dienstverlener Imtech is als onderaannemer van Seaspan Vancouver Shipyards betrokken bij de oplevering van een achttal nieuwe schepen voor de Canadese marine en kustmacht. Imtech zorgt voor de platformautomatisering, elektrotechniek, elektrische voortstuwing en de lucht- en klimaatbehandeling. Het betreft schepen zonder gevechtstaken.

De Canadese regering heeft een programma lopen, de National Shipbuilding Procurement Strategy, dat voorziet in de aankoop van een groot aantal marine-, kustwacht- en onderzoeksschepen. De totale investering van het deel van het programma, waarbij Imtech betrokken is, bedraagt circa acht miljard euro. Niet duidelijk wordt hoeveel Imtech aan de order overhoudt; het bedrijf spreekt alleen van een 'aanzienlijke toename van de maritieme orderportefeuille'.

De Canadese scheepswerf Seaspan, die als hoofdaannemer fungeert, werkt met een aantal partners, waaronder Imtech Marine voor de automatisering, elektrotechniek, elektrische voorstuwing en lucht- en klimaattechnologie. Volgens Imtech hebben de overname van Groupe Techsol Marine uit Quebec afgelopen september en het feit dat het bedrijf over een Canadese maritieme dochtermaatschappij beschikt (Radio Holland Canada) er mede aan bijgedragen dat het de opdracht kon binnenhalen. Een van de doelstellingen van de Canadese regering is namelijk om de lokale werkgelegenheid met dit maritiem nieuwbouwprogramma te bevorderen.

Ondersteunend

Tot het achttal nieuwe, niet-gevechtsschepen behoren naar verwachting twee of drie JSS-schepen (JSS: Joint Support Ships) die Canadese marineschepen, of het vlootverband waarvan zij deel uitmaken, op zee bevoorraden, zwaar of speciaal materieel vervoeren en landoperaties vanuit zee ondersteunen. Daarnaast behoren humanitaire hulpoperaties en civiele taken zoals rampenbestrijding tot het takenpakket. Verder staat de bouw gepland van een offshore oceanografisch onderzoeksschip en van drie onderzoeksschepen die wetenschappelijk onderzoek doen naar de visstand en de ontwikkeling van ecosystemen aan zowel de oost- als westkust van Canada.

Ook zal Seaspan een 140 meter lange hightech ijsbreker bouwen die de Canadese polaire soevereiniteit in het noorden van Canada moet gaan beschermen en een belangrijke rol vervult bij de bescherming van het milieu en het Canadese natuurlijke erfgoed op de Noordpool, aldus Imtech.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-24T11:09:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.