Polen blokkeert goedkeuring softwarepatentwet

Dit artikel delen:

Het Europese wetsontwerp voor softwarepatenten is gisteren in Brussel niet behandeld. Op verzoek van de Poolse staatssecretaris voor informatiemaatschappij en techniek, Wlodzimierz Marcinski, werd het ontwerp op het allerlaatste moment van de agenda gehaald.

Marcinski was speciaal naar Brussel gevlogen om de goedkeuring van de softwareoctrooiwet tegen te houden. Het voorstel stond op de agenda van de ministers van Landbouw en Visserij.
Het is volgens betrokkenen voor het eerst in de EU-geschiedenis dat een dergelijke formele handeling is geblokkeerd. Het komt ook maar zelden voor dat een onderminister met een andere portefeuille deelneemt aan zo’n bijeenkomst.
Uit de tekst van de interventie blijkt dat Polen de ontwerpwet wil aanpassen, speciaal om kleine en middelgrote ondernemingen te beschermen. Marcinski: "Zonder meer zijn we voor juridische instrumenten die garanderen dat met computers geïmplementeerde uitvinden patenteerbaar zijn. Maar computerprogramma’s zelf, of delen ervan moeten niet octrooieerbaar zijn."

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-22T14:28:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.