CIO-Rijk is positief over voortgang Rijks-ICT

Dit artikel delen:

De opper-cio van de Nederlandse overheid Maarten Hillenaar is tevreden hoe de Rijks-ict zich ontwikkelt. Hij is enthousiast over de voortvarendheid waarmee de onlangs afgesproken ict-actiepunten worden opgepakt. In de nieuwe halfjaaruitgave Gov van ict-dienstverlener Atos zegt hij dat hij zeker weet dat het Rijk de juiste lijn te pakken heeft met het slagvaardiger maken van de overheid door de inzet van ict.

‘We begonnen vanuit verschillende startsituaties en dat helpt niet als je tempo wilt maken', meent Hillenaar. ‘Vandaar onze aandacht voor de generieke dingen. Wat hebben we met zijn allen nodig, wat kunnen we delen? In die aanpak past een informatie-infrastructuur, passen shared services centers, past hergebruik. De volgende stappen zetten we vanuit het collectief. Dat is op zich al een enorme winst. We hebben dan ook de overtuiging dat we de juiste lijn te pakken hebben.'

Datacentrumstrategie

In het interview verwijst Hillenaar naar het ICCIO (Interdepartementale Commissie Chief Information Officers), waarin een vierjarenplan is vastgesteld met 25 actiepunten. Aan de hand hiervan ontwikkelt de Rijksoverheid een enterprise architectuur en een centrale informatiebeveiliging.

Er is een strategie ontwikkeld voor de datacentra, er zijn voorbereidingen op een private cloud en er is een traject ingezet om de aanbodorganisaties te structureren. Daarnaast is het Rijk druk doende met het digitaliseren van de papierstroom, wordt een sourcingbeleid geformaliseerd en wordt er gericht gezocht naar opleidingen voor ict'ers.

Interview

Computable-expert Willem Beelen interviewde Maarten Hillenaar en schreef een artikel voor de eerste halfjaaruitgave Gov van ict-dienstverlener Atos. Computable mocht dit interview van Atos plaatsen om het aan een breder publiek kenbaar te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

We constateren nog weinig hergebruik. Wellicht dat hier iets anders mee wordt bedoelt. Kijk naar volgende film om de relevantie van hergebruik te zien http://vimeo.com/durabilit

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-01T11:36:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.