Pharox koopt softwarebedrijf Beheervisie

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Pharox Holding uit Spijkenisse heeft Beheervisie uit Linschoten overgenomen, een leverancier van software op het gebied van klachtenmeldingen en het beheer van de openbare ruimte. Beide bedrijven verwachten door de krachtenbundeling sterker te staan in een krimpende overheidsmarkt. Pharox en Beheervisie blijven wel onder eigen naam op de markt opereren.

Pharox (acht medewerkers) en Beheervisie (man of tien) zeggen winstgevend te zijn met een stabiele kasstroom. Toch vinden ze een samengaan belangrijk omdat ze zo beter om kunnen gaan met de toenemende druk op de overheidsmarkt. Beide bedrijven willen door de gezamenlijke kennis van applicatie- en databaseontwikkeling meer functionaliteit toevoegen aan de applicaties van Beheervisie. Daardoor moet de software aantrekkelijk blijven voor de klanten uit de gemeentelijke sector en liggen er mogelijk kansen bij andere overheidsinstanties zoals de waterschappen, provincies en havenbedrijven, natuur- en bosbeheerorganisaties en woningcorporaties.

Registratie

Beheervisie is in 1996 ontstaan vanuit Agterberg Beheer, een aannemingsbedrijf gericht op grond-, weg- en waterbouw en groen- en sportvoorzieningen. Het bedrijf levert software voor klachtenregistraties (RS8 Melddesk) en voor het beheren van objecten in de openbare ruimte (BS8 Beheer). De toepassingen zijn te koppelen aan geografische informatiesystemen. Beheervisie werkt voor een negentigtal klanten, waaronder gemeentes, waterschappen en woningcorporaties.

Pharox is opgericht in 1992. De ict-dienstverlener heeft kennis en ervaring op het gebied van it-beheer, maatwerkapplicaties, databasesystemen, internetapplicaties en cliëntsoftware. Een specialisatie is het leveren van inspectie-, registratie en compliancesystemen voor klanten in de chemische transportsector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-17T12:59:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.