Pinkroccade biedt gemeenten software in de cloud

Dit artikel delen:

Pinkroccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, biedt gemeenten de dienst Pink Private Cloud aan. Gemeenten kunnen er voortaan ook voor kiezen hun kernapplicaties van Pinkroccade onder te brengen in het datacentrum van de automatiseerder. Daardoor kunnen ze op hun beheerkosten bezuinigen en zijn ze van een technische last af. De midoffice-oplossing en de iSeries-applicatie voor Burgerzaken (Cipers) zijn inmiddels beschikbaar in de Pink-cloud.

Pinkroccade verwacht dat alle andere applicaties in de loop van dit jaar in de cloud beschikbaar komen. Voor de ontwikkeling van de private cloud werkt de overheidsautomatiseerder samen met zusterorganisatie Pinkroccade Healthcare. Die heeft al een aantal jaren ervaring met een vergelijkbare dienst voor de gezondheidszorg.

De clouddienst is bedoeld om gemeenten te ontzorgen, vertelt algemeen directeur Han Knooren. 'Vooral kleinere gemeenten hebben moeite om voldoende menskracht en financiële middelen aan te trekken om hun bedrijfskritische applicaties te beheren. Kennis is schaars en het constant moeten investeren in technologie is voor veel klanten een groeiende business-ergernis. Ze willen er vanaf en wij bieden aan om het beheer op afstand over te nemen. Door hun applicaties onder te brengen in de Pink Private Cloud kunnen gemeenten zich meer concentreren op hun kerntaak: informatievoorziening.'

Tweeling

De cloudoplossing van Pinkroccade Local Government omvat het huisvesten van de hardware, opslag- en back-upfaciliteiten, de besturingsystemen en het volledige technische beheer in een beveiligde private cloudomgeving. De automatiseerder ontwikkelde voor deze dienst een twin datacenter-concept, waarbij het ene datacentrum de activiteiten van het andere datacentrum bij uitval overneemt. Deze opzet moet een hoge beschikbaarheid garanderen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-25T11:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.