'Innovation Den' plugt ICT-innovaties MKB

Dit artikel delen:

Branchevereniging ICT~Office organiseert onder de naam 'Innovation Den' bijeenkomsten waarbij midden- en kleinbedrijven hun producten en diensten kunnen pluggen bij de rijksoverheid. Veel innovaties komen van het mkb, maar de sector heeft moeite om aan tafel te komen bij het Rijk. De Innovation Den is opgezet naar Engels voorbeeld en de naam verwijst naar de tv-wedstrijd Dragons' Den, waarbij jonge entrepreneurs hun ideeën proberen te pitchen bij een ondernemersjury.

De eerste Innovation Den vond plaats tijdens het iBestuur Congres 2012 dat op 26 januari 2011 plaatsvond in het Beatrix Theater in Utrecht. Het is een onderdeel van het convenant tussen het Rijk en het ict-bedrijfsleven dat op het congres werd getekend om tot een betere samenwerking en minder ict-mislukkingen te komen.

Een woordvoerder van ICT~Office vertelt dat het de bedoeling is vaker Innovation Den-bijeenkomsten te organiseren. Een selecte groep deelnemende bedrijven krijgt hierbij de gelegenheid zich te presenteren aan een jury, bestaande uit topambtenaren en andere deskundigen.

Die jury geeft feedback en het is het voor bedrijven een kans hun product, dienst of concept te etaleren vanuit het idee dat onbekend onbemind maakt, stelt de zegsman van ICT~Office. 'De feedback van het panel is meestal inhoudelijk, maar kan bijvoorbeeld ook gaan over de manier van presenteren of over de vraag of het gepresenteerde wel of niet inspeelt op klantbehoeften. Het doel voor mkb'ers is het maken van afspraken met panelleden om zo marktkansen te scheppen of om hun product beter op de markt af te stemmen.'

Aanbestedingen

Een veelgehoorde klacht bij kleinere bedrijven is dat zij amper kans hebben bij aanbestedingen. De Innovation Den is echter niet speciaal gericht op aanbestedingen maar, stelt de zegsman van ICT~Office, het kan wel nuttige informatie opleveren om de kans op succes bij deelname hieraan te vergroten. Hij wijst er overigens op dat niet elk product of elke dienst hoeft te worden aanbesteed. Dat hangt af van de omvang en het gaat hier vaak om kleinschaliger oplossingen van mkb'ers.

ICT~Office heeft zich bij de opzet van de plugsessies laten inspireren door haar Engelse collega-vereniging. In Groot-Brittannië wordt de Innovation Den georganiseerd door Intellect, de brancheorganisatie aldaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-27T16:41:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.