Erasmus Universiteit reorganiseert ICT

Dit artikel delen:

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat zijn ict-organisatie herinrichten. Daarbij zullen de verschillende ict-onderdelen worden geïntegreerd in het bestaande shared service centrum ict (SSC-ICT). Doel van de integratie is het realiseren van een efficiënter opererende, goedkopere en betere ict-dienstverlening en een aantrekkelijker loopbaanperspectief voor ict'ers. De operatie moet in 2013 zijn afgerond. Bij de universiteit werken in totaal circa 120 ict'ers.

De reorganisatie vindt plaats in het kader van het verbeterprogramma ‘BV (bedrijfsvoering) 2013'. Hierbij worden alle ondersteunende diensten van de Erasmus Universiteit Rotterdam opnieuw ingericht. Volgens een woordvoerder beoogt het interne project 'Integratie ICT EUR' verschillende ict-onderdelen te integreren in een shared service centrum voor de ict-dienstverlening. Het bestaande SSC-ICT wordt hierdoor fors uitgebreid.

De herinrichting betreft de hele campus Woudestein en ISS (Institute of Social Studies) in Den Haag. Daarbij zijn circa zestig ict'ers betrokken die nu werkzaam zijn bij decentrale organisatieonderdelen, voornamelijk de faculteiten, en ook circa zestig ict'ers die nu al werkzaam zijn bij het SSC (Shared Service Center)-ICT van de EUR. Gezamenlijk vormen zij straks het nieuwe SSC-ICT van de Erasmus Universiteit.

Loopbaan

Voor de medewerkers heeft de reorganisatie geen negatieve gevolgen voor hun werkgelegenheid, stelt de zegsman. De universiteit verwacht zelfs dat er voor de ict'ers meer ontwikkelmogelijkheden in het werk ontstaan door de schaalvergroting en de herinrichting. Het aantrekkelijker maken van het werk moet er toe bijdragen dat het verloop van ict'ers niet te groot wordt en de continuïteit van een goede ict-dienstverlening ook op langere termijn verzekerd is.

Nog niet alle details van de herinrichting zijn bekend. De integratie van de ict-diensten vindt plaats conform de reorganisatiecode van de universiteit. De medezeggenschapsraden hebben inmiddels positief geadviseerd. Naar verwachting zal de besluitvorming na het eerste kwartaal van 2012 plaatsvinden.

Integratie

De ict-integratie heeft betrekking op processen en taken op het gebied van werkplek-, applicatie- en technisch beheer, gebruikersondersteuning, klant-leveranciersinteractie en management- en administratieve ondersteuning. Een aantal specifieke ict-taken, die sterk verweven zijn met de onderzoek- en ontwikkelingsactiviteiten binnen faculteiten, valt buiten de bundeling. De universiteitsbibliotheek haakt in een later stadium aan met haar ict-afdeling. De bibliotheek wil eerst de op handen zijnde reorganisatie afronden voordat zij wil samenwerken met het SSC-ICT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-06T11:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.