SP en GroenLinks willen duidelijkheid van Van Gennip

Kort nadat bekend werd dat de stemming door de EU-ministers van Landbouw en Visserij over de gewraakte softwarepetenten-wet alsnog is afgeblazen roertook de Nederlandse Tweede Kamer zich weer. De SP en GroenLinks eisen duidelijkheid over het standpunt van de regering rond softwarepatenten en een extra debat is niet uitgesloten.

Kees Vendrik (GroenLinks) en Arda Gerkens (SP) hebben in een brief aan staatssecretaris Karien van Gennip gevraagd aan te geven hoe zij nu in het debat rond softwarepatenten staat, meldt nieuwssite Webwereld. "De laatste tijd is er veel gebeurd", vertelt Arda Gerkens in een toelichting. "De weerstand groeit merkbaar. Polen is duidelijk tegen en het Europees parlement wil de procedure overdoen." 

Volgens de brief, waarop vandaag nog antwoord moet komen, moet de staatssecretaris haar standpunt verhelderen. Ook moet zij aangeven hoe zij denkt met de nieuwe situatie om te gaan in het licht van de motie Van Dam. In die motie stelde de Tweede Kamer vast dat minister Brinkhorst de kamer had voorgelogen. Ook riep de kamer de minister op om zich in het vervolg te onthouden van stemming. Als de antwoorden van Van Gennip niet voldoen, wordt donderdag een debat over softwarepatenten gevoerd.

Inmiddels is het Europees Parlement al bezig met het opstekllen van een motie om de hele procedure te herstarten, omdat de amendementen van de behandelingen niet in het uiteindelijke voorstel zijn terug te vinden. Ook zijn de stemverhoudingen veranderd door de uitbreiding van de EU.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-01-26T12:28:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.