Zorg & ICT 2012

Nictiz zoekt directeuren na vertrek Van Boven

Dit artikel delen:

Het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (Nictiz) in Den Haag zoekt nieuwe directeuren. De huidige directeur Gert-Jan van Boven verlaat Nictiz per 1 mei aanstaande. Aanleiding is de op handen zijnde splitsing van het Nictiz in een gelijknamig expertisecentrum en het later dit jaar nog te verzelfstandigen Servicecentrum Zorgcommunicatie. Voor Van Boven vormde deze wijziging een goed moment om na tien jaar Nictiz iets anders te gaan zoeken.

Vanaf 1 mei aanstaande is plaatsvervangend directeur Rob de Back, ad interim eindverantwoordelijk voor Nictiz en tevens voor de verzelfstandiging van het Servicecentrum Zorgcommunicatie met het oog op de regionale doorstart van het elektronisch patiëntendossier en het landelijk schakelpunt (lsp). Het servicecentrum faciliteert in samenwerking met automatiseerder CSC de ict-infrastructuur voor uitwisseling van medische informatie in de zorg.

Nictiz

De landelijke organisaties van apothekers (KNMP), huisartsen (LHV) en huisartsenposten (VHN) hebben in samenspraak met andere koepelorganisaties en Zorgverzekeraars Nederlands eind 2011 financiële afspraken gemaakt die voortzetting in 2012 van de infrastructuur mogelijk maakt. Er komen 27 mensen te werken bij het Servicecentrum Zorgcommunicatie. De verzelfstandiging vindt naar verwachting in de tweede helft van 2012 plaats. Er zal dan ook nog een aparte directeur voor deze organisatie worden benoemd. 

Het Nictiz gaat verder als expertisecentrum voor standaardisatie van ict in de zorg. Ook houdt de organisatie zich bezig met Europese ontwikkelingen op het gebied van ict en zorg. Er werken 35 mensen bij het kenniscentrum, dat een financiële bijdrage krijgt van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-28T15:22:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.