Managed hosting door True

ANWB en TomTom bundelen verkeersinformatie

 

TomTom Start

Navigatiedienstenleverancier TomTom en automobilistenvereniging ANWB gaan hun verkeersinformatie delen. De ANWB gaat TomToms realtime verkeersinformatie gebruiken als basis voor de eigen verkeersinformatie, terwijl TomTom zijn informatieproduct HD Traffic verrijkt met incidentgegevens van de ANWB.

De TomTom informatiedienst HD Traffic heeft volgens eigen zeggen de grootste wegendekking en de meest accurate en actuele data in de markt. TomTom gebruikt de anonieme locatiegegevens van mobiele Vodafone-bellers om de doorstroming in het verkeer in te schatten. Ook gebruikers van TomTom-toestellen met de HD Traffic-dienst leveren informatie voor de verkeersdatabase van de leverancier. Door de bewegingen van mobiele telefoons krijgt het bedrijf inzicht in de doorstroomsnelheid in steden en op snelwegen. Met deze informatie krijgt de ANWB de mogelijkheid om naast de lengte van files ook de vertragingstijd te melden.

TomTom levert zijn navigatieproducten en -diensten onder andere aan overheden. Het bedrijf kwam onlangs in het nieuws rond de levering van verkeersinformatie aan de gemeente Purmerend. Daar staan informatieborden langs uitvalswegen al sinds de oplevering in oktober 2011 op zwart door onvrede over de nauwkeurigheid van de informatie. Een onafhankelijke vakjury nomineerde dit project voor een Computable Award 2012 in de categorie ICT-project van het jaar in de publieke sector.

TomTom

TomTom heeft zijn hoofdkantoor in Amsterdam en heeft 3.500 medewerkers. Het bedrijf is actief vanuit vijftig locaties in veertig landen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4534151). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×