Ordina helpt Rijkswaterstaat aan onderdak

Dit artikel delen:

Ordina-hoofdkantoor

Ict-dienstverlener Ordina en de Rijksgebouwendienst hebben vandaag een overeenkomst getekend voor de tijdelijke huisvesting van vierhonderd tot vijfhonderd medewerkers van Rijkswaterstaat in één van de kantoortorens van het Ordina-hoofdkantoor in Nieuwegein. Ordina is inmiddels gestart met het vrijmaken van de betrokken toren zodat de medewerkers van Rijkswaterstaat er woensdag 25 juli in kunnen trekken. Rijkswaterstaat gaat nog drie andere locaties in gebruiknemen en blijft ook nog zitten in twee andere Rijkswaterstaat-locaties.

Onder het motto 'beter een goede buur dan een verre vriend' bood Ordina, dat zijn hoofdkantoor in de buurt van Rijkswaterstaat aan de A12 heeft staan, aan ruimte te verhuren. Daarnaast levert de actie de automatiseerder ook extra inkomsten op, al zijn financiële details van de overeenkomst niet bekend gemaakt.

Ordina heeft het initiatief genomen nadat op 28 juni jongsteden het kantoorgebouw 'Westraven' van Rijkswaterstaat is ontruimd wegens trillingen. Sindsdien is het pand gesloten en is de Rijksgebouwendienst op zoek naar alternatieve locatie(s) om medewerkers van Rijkswaterstaat tijdelijk te huisvesten. Het hoofdkantoor van Ordina is gelegen aan de Ringwade in Nieuwegein, op een steenworp afstand van kantorengebouw 'Westraven' waar RWS is gehuisvest.

Alle locaties

Naast Ordina in Nieuwegein trekt Rijkswaterstaat ook in panden van het Huis van de Provincie Utrecht in Utrecht, de Arbo Unie in Utrecht en het Rijkskantoor Beatrixpark in Den Haag. Twee organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat blijven op de andere Rijkswaterstaat-locaties in Arnhem en Utrecht gehuisvest. De alternatieve kantoorlocaties zijn voorzien van een compleet ingerichte werkplek inclusief benodigde ict-voorzieningen. De Rijksgebouwendienst heeft flexibele en efficiënte contracten afgesloten op basis van werkelijke kosten voor een werkplek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geweldig: 'Beter een goede buur, dan een verre vriend..' maar wel huur vragen he! Dan doen 'Echte' vrienden toch niet?

@Ferd,

sorry hoor, maar écht wel dat ik geld vraag als ik mijn buren een paar maanden onderdak in mijn huis verleen!

Dat gebouw huurt Ordina ook maar. Onderhuur is dat, benieuwd hoe de verhuurder dat vindt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-19T15:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.