Aalsmeer brengt ICT bij Amstelveen onder

Dit artikel delen:

Rechts: Erik Kogenhop, teamleider ict-infrastructuren gemeente Amstelveen; links: Robin Slats, manager Verkoop van Network2day.

De gemeenten Aalsmeer en Amstelveen werken aan een ambtelijke samenvoeging. Op 1 januari 2013 zullen de ambtenarenapparaten van de beide gemeenten in elkaar geschoven zijn. Daarbij stapt Aalsmeer over op de it-omgeving van Amstelveen. Begin april is het serverpark overgezet naar het datacentrum van Amstelveen. Momenteel loopt er nog de migratie en uitfasering van gemeentelijke applicaties. Het bedrijf Network2day is aangetrokken om een nieuw netwerk aan te leggen.

Aalsmeer telt dertigduizend inwoners en Amstelveen tachtigduizend. Om kosten te sparen en te profiteren van schaalgrootte hebben beiden gemeenten besloten een ambtelijke samenvoeging aan te gaan en deze onder te brengen bij de gemeente Amstelveen. Alle ambtenaren komen in dienst van Amstelveen; de meesten van hen komen in het gemeentehuis aldaar te werken.

De samenvoeging heeft grote consequenties voor de ict-huishouding. De twee gemeenten kozen de it-omgeving van Amstelveen als de omgeving die het gefuseerde ambtenarenapparaat gaat ondersteunen. In dit kader is het serverpark van Aalsmeer inmiddels overgebracht naar het datacentrum van Amstelveen. Inmiddels is men gestart met het uitfaseren van de applicaties van Aalsmeer en over te stappen op de functionaliteit van de applicatieomgeving van Amstelveen. De lokaal draaiende kantoorautomatisering van Aalsmeer maakt plaats voor thin-client host based computing op basis van Citrix.

Uit de brand

Network2day uit Ede (voorheen B+P Communicationsystems) is ingeschakeld om een nieuw netwerk aan te leggen. Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling maar het netwerk van de gemeente Amstelveen bleek toch onvoldoende stabiel om met de nieuwe situatie om te gaan. 'We hebben Network2day er bij gehaald om te kijken hoe dat mogelijk was', vertelt Erik Kogenhop, teamleider ict-infrastructuren bij de gemeente Amstelveen. 'Het bedrijf heeft ons eens eerder uit de brand geholpen met een netwerkprobleem.'

Ook nu bracht Network2day uitkomst en concludeerde dat de in gebruik zijnde switches niet toereikend waren om de grotere verkeersstromen aan te kunnen. Het bedrijf is vervolgens ingeschakeld om de netwerkinfrastructuur te vernieuwen waarbij de complete core is vernieuwd, serverswitches zijn vervangen en een robuuste koppeling is gerealiseerd tussen de beide gemeenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-18T11:38:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.