Bulgaar Garkov leidt IT-Agency Europese Unie

Dit artikel delen:

Krum Garkov

Krum Garkov is benoemd tot uitvoerend directeur (executive director) bij IT-Agency van de Europese Unie. De Bulgaar begint officieel op 1 november 2012 bij deze Europese ict-beheerorganisatie voor grensoverschrijdende veiligheidssystemen. Garkov moet dit agentschap organisatorisch inrichten en aansturen. Het hoofdkantoor staat in Tallinn, de hoofdstad van Estland.

Garkov heeft een lange staat van dienst als automatiseerder en manager. Zijn laatste functie was operationeel directeur bij de informatiedienstverlener Experian. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij HP en het Bulgaarse ministerie van Financiën.

Het EU-agentschap voor it krijgt het overkoepelende operationeel beheer en de beveiliging toebedeeld van drie grote systemen: het nog op te leveren Schengeninformatiesysteem (SIS II), het Europese Visuminformatiesysteem en Eurodac, een vergelijkingssysteem voor vingerafdrukken van asielzoekers en illegalen.

Bij het agentschap komen 120 man te werken, verspreid over drie locaties. In Tallinn komt het hoofdkantoor te staan; in Straatsburg (Frankrijk) een locatie voor technische ondersteuning (ontwikkeling en operationele beheer) en in Sankt Johan im Pongau (Oostenrijk) een back-upsite.

In 2013 moet het ict-agentschap zijn volledige vorm hebben gekregen. Het voorlopig budget in de periode 2011-2013 staat op 107,8 miljoen euro. In een later stadium zal de IT-Agency nog andere grote EU-systemen onder zijn hoede nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-21T08:58:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.