Den Haag traint burgers voor digitaal loket

Dit artikel delen:

De Gemeente Den Haag gaat zijn burgers trainen in het werken met zijn digitale loketten. In de bibliotheek Escamp aan de Leyweg gaf wethouder Media en ICT Rabin Baldewsingh het startsein voor de cursus ‘Werken met de e-overheid’.

Wethouder Baldewsingh geeft in Bibliotheek Escamp het startsein voor de cursus 'Werken met de e-overheid'. Deze cursus is bedoeld om inwoners die weinig ervaring hebben met computers wegwijs te maken binnen de elektronische loketten van de overheid. De cursus is een initiatief van Digisterker, een landelijk samenwerkingsverband van diverse overheden. Den Haag investeert al langer in het digitaal vaardig maken van inwoners.

‘Voor steeds meer diensten maken gemeenten en andere overheden gebruik van websites en elektronische aanvraagformulieren’, zegt Baldewsingh. ‘Denk aan het aanvragen van een parkeervergunning of een zogeheten Ooievaarspas en aan het regelen van pensioenen. In ons land hebben echter nog ruim een miljoen mensen geen toegang tot internet, of ze weten er onvoldoende van. Die mensen kunnen dankzij de cursus 'Werken met de e-overheid' volwaardig blijven deelnemen aan onze maatschappij.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zou het bij de initiatiefnemers niet zijn opgekomen om eerst eens uit te zoeken waarom een groot deel ( 1 miljoen geloof ik niets van, maar een paar honderd duizend wel )geen gebruik maakt van internet. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er 3 grote redenen zijn:
- geld (voor mensen die elk dubbeltje moeten omdraaien is er gewoon geen geld voor
- analfabetisme (zowel onder autochtone als allochtone bevolking zijn er hele volksstammen die gewoonweg niet kunnen lezen en schrijven)
- intelligentie (de toegankelijkheid van allerlei diensten is nog steeds opgehangen aan dermate complex woordgebruik en procesflows, dat het soms zelfs voor doorgewinterde professionals soms niet meer te volgen is)

Je kunt dat geld beter besteden aan onderwijs om het analfabetisme tegen te gaan of wat geld aan de minst bedeelden in onze samenleving. Aan intelligentie probleem zul je niets kunnen doen (dat is een vaststaand feit), die zul je ten alle tijde persoonlijk moeten helpen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-03-18T11:58:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.