Minddistrict helpt GGZ-instellingen met e-health

Dit artikel delen:
Zorgen

Drie GGZ-aanbieders, Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord, gaan onder de naam ‘G3’ gezamenlijk hun elektronische dienstverlening op het gebied van geestelijke gezondheidszorg doorontwikkelen en op grotere schaal aanbieden. Om dit te bereiken zijn de drie instellingen in zee gegaan met Minddistrict, een Amsterdamse leverancier van e-health-oplossingen binnen deze zorgsector. De organisaties hebben een roadmap samengesteld van producten die in 2013 worden opgeleverd.

De G3 verwacht met de doorontwikkeling van e-mental health de kwaliteit, toegankelijkheid en efficiency van de GGZ-dienstverlening te kunnen verbeteren. Door samen te werken willen de instellingen de ontwikkelkosten drukken en leren van elkaars ervaringen. 

De drie instellingen gaan het komende jaar twaalf nieuwe interventies ontwikkelen, onder meer voor de doelgroepen jeugd, ouderen en ernstig psychiatrische patiënten. Ook technische innovatie is een belangrijk speerpunt van de G3. Zo werkt Minddistrict in opdracht van de G3 aan thema’s als gamification, apps, sensory devices en community-vorming. Ook kwesties als financiering, privacy en beveiliging rondom e-health krijgen de aandacht van Minddistrict en de instellingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-11T15:23:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.