Overheid & ICT jubileert zonder Pinkroccade

Dit artikel delen:

Pinkroccade Local Government (LG), een van de grootste automatiseerders van de lokale overheid, is een opvallende afwezige standhouder op Overheid & ICT. De beurs, die in 2013 twintig jaar bestaat, vindt plaats van 23 tot en met 25 april in de Utrechtse Jaarbeurs. In een brief aan de klanten licht algemeen directeur Han Knooren toe dat Pinkroccade LG dit jaar liever al zijn geld steekt in de ontwikkeling van innovatieve dienstverlening.

'Wij zijn er niet voor de verandering', kopt de brief die Pinkroccade LG aan zijn klanten heeft gestuurd. Directeur Knooren schrijft in de brief dat het bedrijf dit jaar 'zeer bewust niet staat op de jaarlijkse beurs Overheid & ICT. Wij kiezen er namelijk voor om al onze middelen in te zetten voor de ontwikkeling van innovatieve dienstverlening. Innovaties die een antwoord geven op de veranderende behoeften van burgers in de (nabije) toekomst, bijvoorbeeld.'

Vorig jaar al twijfel

In de strategie die Knooren voor zijn bedrijf heeft uitgezet, worden klanten nauw betrokken om samen met de automatiseerder nieuwe oplossingen voor de digitale overheid te bedenken. Hij nodigt in de brief zijn klanten uit voor een bijeenkomst op 26 september 2013 in het nieuwe hoofdkantoor van Pinkroccade in Den Bosch. 'Een dag die in het teken staat van de burgers van de toekomst en hoe innovatieve gemeenten daarop kunnen inspelen.'

Knooren twijfelde vorig jaar al of Pinkroccade LG nog mee zou doen aan een volgende Overheid & ICT-beurs. De organisatie, VNU Exhibitions, is in zijn ogen te weinig ambitieus over de positionering van de beurs. 'De beurs had last van een ouderwetse opzet en er was weinig innovatie rond thema's als sociale media en gebruikersparticipatie. Bovendien kreeg ik de indruk dat er veel 'informele dagjesmensen' als bezoekers rondliepen. Voor ons waren er te weinig bestuurders en directieleden.'

Knooren steekt het beursgeld dan liever in de eigen dienstverlening en een klantendag. 'We willen ook een signaal afgeven. De aantallen zijn het probleem niet, het zit 'm meer in de aankleding. Iedereen doet mee, omdat iedereen mee doet. Maar wie weet zijn we weer van de partij in 2014.'

Kritiek niet terecht

VNU Exhibitions Europe vond deze kritiek eerder al niet terecht en wees naar de bezoekcijfers van 2012. Daaruit zou blijken dat het beslisniveau van de bezoekers vorig jaar juist iets was gestegen. Ook stelde de beurs dat het juist een sterk inhoudelijk programma samenstelt om meer bezoekers met een hoog beslisniveau te trekken. De beursorganisatie was het ook niet eens met de constatering dat er te weinig te doen was rond social media, gebruikersparticipatie en spannende discussiefora.

Op Overheid & ICT 2013 staan ruim 140 exposanten. De plek van Pinkroccade wordt overgenomen door Vicrea, een ambitieuze overheidsdienstverlener uit Amersfoort. Het thema dit jaar is ‘Informatie als sleutel voor de slimme overheid’, met als focus het slim delen en gebruiken van beschikbare gegevens. Enkele onderwerpen die tijdens de beurs aan bod komen zijn: het oerwoud aan open data, beveiliging van mobiele apparaten, Pleio als overheidsbreed samenwerkingsplatform, nieuwe burger-nieuwe gemeente, het stelsel van basisregistraties en hergebruik van geo-informatie.

Registreer nu!

Meld je als Computable-lezer nu aan voor een gratis toegangskaart voor de beurs Overheid & ICT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Persoonlijk vind ik dit maar een raar statement: "Wij kiezen er namelijk voor om al onze middelen in te zetten voor de ontwikkeling van innovatieve dienstverlening."

Alsof Pinkroccade de voorgaande jaren te weinig geïnvesteerd heeft in de ontwikkeling van haar producten. Om dan de schuld te schuiven bij de organisatie vind ik dan ook wel erg ver gaan. Volgens mij speelt ICT meer dan ooit binnen de overheid en kijkende naar de thema's die aan bod komen zijn zeker zaken als social media en gebruikersparticipatie goed vertegenwoordigt.

'Wij zijn er niet voor de verandering' is een grappige woordspeling. Maar luisteren naar klanten buiten de context van een opdracht kan ook innoverend werken. Of een informeel gesprekje met de concurrent.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-19T11:22:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.