EU overweegt Microsoft zwaarder te beboeten

Dit artikel delen:

De Europese Commissie is van plan om Microsoft nog meer boetes op te leggen. Volgens de EC komt het Amerikaanse bedrijf nog steeds niet de Europese antikartel-richtlijnen na.

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft bevestigd dat ze praat met concurrenten van Microsoft om te zien of het bedrijf zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Eén van de redenen dat de EC ontevreden is over Microsofts gedrag heeft te maken met de versie van Windows zonder Media Player. Microsoft gaat deze versie Windows Reduced Media Edition noemen terwijl de EC wil dat Microsoft niet probeert om die versie van Windows onaantrekkelijk te maken voor de consument.

De EC zal later deze maand beslissen of het Microsoft extra boetes gaat opleggen.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja de EU wil geld zien....das alles wat erbij gebaat gaat hier.... beetje druk lopen doen over een mediaplayer en dat sourcecode allemaal publiek moet gemaakt worden. Echt onzin.... programmeurs kunnen makkelijk ontwikkelen en dat hoeft niet opensourced te zijn. Net zoals CocaCola ook niet zijn recept gaat vertellen hoeft Microsoft ook niet zijn programmacode openbaar te maken. (Daar bedoel ik niet mee essentieele componenten om te interfacen)

De EU legt een boete op....en waar gaat het geld heen?..........

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-02-28T14:47:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.