Dans en Centerdata borgen onderzoeksdata

Dit artikel delen:

De academische instellingen Data Archiving and Networked Services (Dans) en Centerdata gaan nauwer samenwerken. De organisaties vullen elkaar aan in de expertise op het gebied van datamanagement voor surveydata. Door samen te werken willen ze de toegankelijkheid en verantwoord hergebruik van wetenschappelijke onderzoeksgegevens bevorderen.

Centerdata, gevestigd op de campus van Tilburg University, is een expertisecentrum voor online dataverzameling, beleidsanalyse en modelontwikkeling, en ontwikkeling van software voor het verzamelen en ter beschikking stellen van data aan wetenschappelijk onderzoekers. Voor het dissemineren van data en metadata heeft Centerdata een geavanceerd systeem ontwikkeld waarmee onderzoekers op een gebruikersvriendelijke manier toegang krijgen tot data die zijn verzameld bij het LISS panel, een online panel van vijfduizend Nederlandse huishoudens.

DANS is een instituut van KNAW en NWO en bevordert de toegang tot digitale onderzoeksgegevens, bijvoorbeeld via het online archiveringssysteem Easy. Tevens biedt Dans met Narcis.nl toegang tot duizenden wetenschappelijke datasets, e-publicaties en andere onderzoeksinformatie in Nederland. Daarnaast verzorgt het instituut training en advisering en doet het onderzoek naar duurzame toegang tot digitale informatie.

De samenwerkingsovereenkomst werd door de directeuren Marcel Das (Centerdata) en Peter Doorn (DANS) getekend tijdens een Skype-sessie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-09-23T10:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.