Neelie Kroes stopt als eurocommissaris

Eurocommissaris Neelie Kroes stelt zich niet beschikbaar voor een derde termijn als commissaris na de Europarlementsverkiezing. Ze vindt het mede gezien haar leeftijd (72 jaar) genoeg en acht zich niet capabel om voor nog vijf jaar een topfunctie binnen Europa in te vullen.

Na tien jaar zegt Neelie Kroes aan het einde van het jaar het Eurocommissarisschap vaarwel. De eerste vijf jaar had ze de portefeuille Mededinging in beheer. De afgelopen vijf jaar was ze verantwoordelijk voor de Digitale Agenda. Een jaar geleden sloot ze een derde termijn niet uit, maar daarop is ze dus teruggekomen en ze vindt het tijd om te kijken naar andere uitdagingen.

Het kabinet heeft nog niet vastgesteld wie de volgende vertegenwoordiger in de Europese Commissie wordt, maar ingewijden denken dat na de VVD'ers Frits Bolkestein en Neelie Kroes het tijd is voor iemand met een andere achtergrond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De beste vrouwelijke politica die Nederland ooit heeft voortgebracht. In tegenstelling tot veel huidige politici een uiterst capabele vrouw die weet waar (complexe) ict materie over gaat. We zullen je missen Nelie!

Dan kunnen we nu eindelijk de kabelmonopolisten aanpakken die door Kroes altijd een hand boven het hoofd gehouden werden.

Een kanjer die Neelie. Ik zou willen dat ze nog eens even checkt hoe het zit met onshore mensen uit India die niet aan de criteria voldoen om Europa binnen te mogen komen. Ik denk dan aan de gewone Cobol mainframeprogrammeurs bijvoorbeeld waarvan er hier ruim voldoende te vinden zijn, nu helaas werkeloos zijn en die aanzienlijk beter functioneren en daarnaast ook managers die al helemaal niet over eigenschappen beschikken die je in Europa niet zou kunnen zou kunnen vinden.....

Het is op zich een knappe prestatie dat ze zo'n goede naam heeft opgebouwd. Echter als je inhoudelijk naar haar prestaties kijkt vergaat er wel wat van die glans. Dat zij de plannen ondersteund voor een verplicht online internet identiteit op Europees niveau geeft wat dat betreft al aan dan ze van ict weinig kaas gegeten heeft.

Respect voor deze dame!

Bedankt Neelie, voor het massaal binnenhalen van ICT-Indiërs die de ICT-arbeidsmarkt hebben veroverd in Nederland, samen met ICT'ers uit Oostbloklanden en Zuid-Europa.
Terwijl meer dan 20.000 ICT'ers in Nederland werkzoekenden zijn (ICT-allochtonen zijn het meest getroffen door uw beleid in ons land).

U was behoorlijk goed voor de Multinationals maar niet voor de Nederlandse ICT'ers, die massaal vervangen werden door Indiërs en Oostbloklanden.
Maar goed U zult dit aanstaande donderdag merken en voelen met de verkiezingen; al zult u er nooit spijt van krijgen.

Beste Mevrouw Kroes.
Geweldig wat U allemaal heeft bereikt en dat in het haaienmeer van Brussel. Uw doorzettingsvermogen en frisse kijk op diverse zaken hebben hun vruchten gegeven.
Zeer jammer dat U nu stopt. Ik ben bang dat een volgende persoon het niet gaat redden in vergelijking met U.
Waarom niet 1 periode bijtekenen en dan rond het 2e jaar zeggen dat het niet meer zo gaat? Dan kunt U wellicht uw opvolger beter direct in de praktijk bijwerken. Of neem een Protegé onder uw vleugels en leer haar of hem de kneepjes van het vak. Om enigszins te komen waar U met al uw kennis nu staat is een inwerktijd van minimaal 18 maanden nodig om zo alle facetten van het vak te kunnen doorgronden.

In ieder geval bedankt en dat U nog vele jaren mag genieten van uw vrije tijd.
Chappeau.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-05-14T11:56:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.